Ливърпул се превръща в копие на Ювентус

OFFNews 11 ноември 2018 в 11:49 1784 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смело копира методите на работа на треньора на Ювентус Масимилиано Алегри и превръща "мърсисайдци" в "Старата госпожа" на Острова, показва анализ на Евроспорт.

В какво се състои разликата между Ливърпул от миналия и настоящия сезон? Играта на "червените" е станала по-прагматична, набляга се на надеждната защита, а в атака не се търси непременно яркият ефект. Цифрите показват, че ударите към вратата намаляват, владеенето на топката също.

Клоп работи по промяна на стила на Ливърпул, като целта му е отборът да стане по-непредвидим. Германецът се отказва и от пресата на противника. По-зрялата игра помага на Ливърпул да довежда мачовете до желания финал. През този сезон имаше шест срещи в които Ливърпул водеше минимално към 75-ата минута. Преди година ситуацията би била тревожна.

От пресата футболистите щяха да са уморени и да не могат да се защитават. Сега нещата са различни с единственото изключение на двубоя с Арсенал.

Умението да се играе за резултат, ротацията на схемите, смените и позиционната атака силно напомнят на Ювентус. Макс Алегри направи "бианконерите" най-гъвкавият и непредвидим отбор от грандовете в Европа.

Торинци не зациклят в един стил, а постоянно променят игровия си план спрямо съперника. Резултатите са красноречиви - Юве спечели седем поредни титли в Италия и игра два пъти в рамките на 4 години във финала на Шампионската лига. Дали това ще сработи и на "Анфийлд" предстои да научим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови