Лига Европа се завръща в България?

OFFNews 12 март 2020 в 15:48 1465 0

Един от отложените заради коронавируса осминафинали от турнира Лига Европа може да се състои в България, пише "Ла Стампа".

Двубоите Интер - Хетафе и Севиля - Рома, които трябваше да се играят тази вечер, бяха отменени заради епидемията от COVID-19 в Италия и Испания.

"Ла Стампа" съобщава, че фаворити да приемат мачовете са Полша и Русия, но България и Франция също са много вероятни дестинации, ако УЕФА прецени срещите да се играят на неутрален терен.

Много вероятно е също така всички мачове от евротурнирите да бъдат отменени. 

Решението изглежда неизбежно на фона на прогресиращата зараза из Стария континент. След Серия А днес беше обявено и официалното прекъсване на Ла Лига за неопределен период от време. 

В същото време от УЕФА свикаха спешна среща, на която всички заинтересовани страни ще обсъдят мерките срещу разпространението на коронавируса и бъдещето на евротурнирите и Евро 2020.

Тя ще се проведе посредством видеоконференция на 17 март, вторник, като на нея са поканени представители на 55-те страни членки, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и представител на FIFPro. Дискусиите ще обхванат всички вътрешни и европейски турнири, включително и Евро 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови