Левски стартира сезона с ударна победа над Дунав

OFFNews 15 юли 2019 в 22:27 2331 0

Левски стартира сезона в Ефбет Лига с категорична победа над Дунав в Русе с 4:1. В главно действащо лице тази вечер бе швейцарският халф на "сините" Давиде Мариани.

Футболистът откри резултата в 15-ата минута, а в 38-ата подаде към младока Станислав Иванов, който беше точен за 2:0. Малко след началото на второто полувреме Ахмед Ахмедов върна надеждите на "драконите", възползвайки се от грешка в защитата на столичани.

В 64-ата минута гостите възстановиха аванса си от два гола. Георги Динков спъна Станислав Иванов в наказателното поле и от последвалата дузпа Мариани покачи на 3:1. Крайният резултат оформи Паулиньо в 81-ата минута с техничен удар на метър от границата на наказателното поле.

Като цяло футболистите на треньора на Петър Хубчев предложиха атакуващ футбол и създадоха доста проблеми на вратаря на домакините Благой Макенджиев. Станислав Костов пък на два пъти удари греда, а Живко Миланов записа своя мач номер 200 в българското първенство.

В следващия кръг Левски гостува на Етър във Велико Търново, докато Дунав играе с Ботев в Пловдив. Преди това за "сините" предстои реваншът с Ружомберок от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Българите имат преднина от 2:0 след първата среща, играна в Словакия.

Ето и класирането след всички мачове от първия кръг на Ефбет Лига:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови