Левски ще скъсява дистанцията до върха

OFFNews 17 февруари 2019 в 11:12 1154 0

Левски приема Локомотив Пловдив в последния мач от 21 кръг на Първа Лига. "Сините" ще опитат да се възползват от грешните стъпки на ЦСКА и Лудогорец, за да се доближат по-близо до съперниците си в класирането. При победа разликата до втория ЦСКА ще бъде само точка, а другата седмица двата отбора ще имат директен сблъсък. Към момента пасивът спрямо лидера Лудогорец е 11 точки.

Срещата срещу "смърфовете" ще бъде официален дебют за старши треньора на Левски Георги Дерменджиев, а със синия екип ще излязат отново вратарят Николай Михайлов и нападателят Валери Божинов. Новото попълнение Мартин Райнов също се очаква да започне като титуляр, а Живко Миланов остана извън групата за мача. 

В защита Дерменджиев почти сигурно ще разчита на Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш и Иван Горанов. Пред тях ще бъдат Райнов и Кали Тиам, докато Давиде Мариани ще има по-офанзивна роля. По двете крила пък ще действат Паулиньо и Кабрал.

Настроението в Локомотив Пловдив е добро, тъй като отборът не допусна нито една загуба в контролите, които изигра. "Черно-белите" ще разчитат предимно на статични положения и солидна игра в защита, за да се доберат до положителен резултат. Бруно Акрапович отново ще заложи на Анте Аралица на върха на атаката. Той ще бъде подпомаган от Димитър Илиев, а Момчил Цветанов и Бирсент Карагерен ще оперират по двата фланга. В отбрана основната роля ще имат Димитър Везалов и Стивън Езе, които ще трябва да спират набезите на сините нападатели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови