Левски се обяви срещу фалшивите новини

OFFNews Последна промяна на 07 март 2018 в 13:29 3794 0

От Левски излязоха с официална декларация, в която се обявяват против фалшивите новини. Според "сините" това е целенасочена пропаганда срещу клуба.

Ето какво пишат от клуба на официалната си страница във Фейсбук:

"Стига фалшиви новини!

През изминалите почивни дни около националните празници станахме свидетели на необичайно висока активност в публикуването на злонамерени и фалшиви новини по адрес на нашия клуб. Статии със заглавия като „Феновете на Левски с провокация срещу Спас Русев по време на мача с Берое“, „Има ли пилот в Левски?“, „Защо се сърдите на Наско? Викайте Кокала, че става страшно!“, „Левски на Делио Роси ще продължава да се мъчи“ и скоропостижното от вчера „Футболна шизофрения“ заливат медийното пространство с нещо повече от целенасочена пропаганда, словесна агресия и фалшиви новини.

Това си е явна медийна атака. Тази атака по адрес на нашия клуб продължава от много дълго време, а напоследък се засилва все повече. Защо ли? За разлика от отбора, наскоро преместил се в София, ние не притежаваме собствен вестник, нямаме „журналисти“ на ведомост и не вярваме, че генерирането на фалшиви новини е част от футболното съперничество. Но ние приемаме хулите като комплимент, защото са израз на страх. Явно чистата победа на футболния терен не е цел достойна за уважение.

Налага се стандарт, че е нужно футболът да бъде съпроводен с целенасочени действия за обезверяване на привържениците с хвърляне на кал, със злословие, със съдийска помощ или допинг, със скритото издигане на кандидати за ръководители на българския футбол. И всичко това само, за да се докаже, че една лъжа повторена хиляда пъти, може да се превърне в истина. Но може ли? Ние знаем, че ако поискаш може да пребоядисаш кожата си, но да смениш характера си е невъзможно. Затова приемаме предизвикателството.

Продължавайте да хулите. Рано или късно обаче ще ви се наложи очи в очи да докажете своята теза. А дали сте готови за последствията, ако тя не издържи теста? Истината винаги излиза на яве и винаги побеждава. А на лъжата краката са къси!

Стига фалшиви новини!

ПФК Левски"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови