Левски наказа Славия, публиката се завръща на "Герена" (снимки)

Донислав Донев 26 август 2017 в 23:37 2597 0

Снимка Сергей Антонов

Левски победи Славия с 4:0 в мач от 7-ия кръг на Първа лига и продължи победната си серия под ръководството на италианския специалист Делио Роси. Тимът записа три поредни победи, като в тях не допусна попадение, а головата разлика от мачовете до сега е 9:0.

Пред похвален брой зрители на "Герена", "сините" заслужиха победата си, въпреки грубата игра на футболистите на треньора Златомир Загорчич. Именно поради тази причина първото попадение падна след точно 30 минути футбол, когато главният съдия Ивайло Стоянов дузпа за нарушение на Стефан Велков срещу Давид Яблонски, която бе силно оспорвана от футболистите на "белите".

С отговорната задача да изпълни наказателният удар се нагърби Жорди Гомес, който със страхотен изстрел откри головата си сметка за столичани. В края на първото полувреме Жуниор Мапуку се разписа с мощен шут малко зад точката на дузпата.

По време на почивката феновете на стадион "Георги Аспарухов" станаха свидетели на мила картинка. За пореден път младо левскарско семейство хвърли пъпа на детето си на центъра на терена, което бе посрещнато с аплодисменти от трибуните. 

Втората част стартира с хубава възможност за Славия. Омар Абуд направи самостоятелен пробив и стреля от границата на наказателното поле. Топката рикошира в защитник и затрудни Божидар Митрев, но той с крак изби опасния изстрел.

Пет минути преди края на срещата, Левски направи резултата класически. Звездите в "синята" селекция - Габриел Обертан и Жорди Гомес сътвориха прекрасно разиграване помежду си, като вторият бе изведен на дузпата и без особени проблеми преодоля вратаря на Славия за 3:0.

За да бъде разгромът им пълен, сред голмайсторите на Левски се вписа и Сержиу Буш. Румънецът се оказа на точното място след отлична асистенция на Алекс Боримиров и по този начин продължи традицията да вкарва, влизайки като резерва.

Така "сините" се изкачиха на четвърто място в класирането на три точки от първенците ЦСКА-София

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови