Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг днес в 13 ч.

OFFNews 24 февруари 2019 в 09:21 1981 0

Днес от 13:00 часа отборите на Левски и ЦСКА ще излязат един срещу друг в среща от 23 кръг на Първа лига. Мачът е от огромно значение и за двата тима, тъй като имат шанс сериозно да скъсят дистанцията до лидера Лудогорец, който оглавява класирането с 53 точки. Към момента "червените" са втори с 48 точки, а "сините" заемат третата позиция с 45.

През зимната пауза и в двата отбора имаше сериозни промени. "Армейците" смениха Нестор ел Маестро с Любо Пенев и продадоха звездата си Кирил Десподов на италианския Каляри. Освен това преди няколко дни на "Армията" бе назначен нов спортен директор в лицето на Кристиано Джарета. "Сините" от своя страна се сдобиха с нов собственик като властта в Левски вече е в ръцете на Васил Божков. Павел Колев е новият изпълнителен директор на клуба, а Георги Дерменджиев замени напусналия в посока Латвия Славиша Стоянович. Габриел Обертан пък бе продаден на турския Ерзурумспор.

Левски започна пролетния дял от шампионата с домакинско равенство 1:1 срещу Локо Пловдив, а след това се справи с Витоша  като гост с 2:0. ЦСКА имаше по-тежък старт под ръководството на Любослав Пенев след като загуби от Черно море във Варна с 2:0, но след това през седмицата удържа победата с 2:1 срещу Ботев Враца. Мачът днес ще е съвсем различен от предходните и предстои да видим дали Дерменджиев и Пенев са успели да наложат идеите си за малкото време, което имаха за работа в новите си отбори.

Сериозни дискусии през седмицата породи решението на БФС да възложи дербито на неопитния Владимир Вълков. От лагера на Левски не останаха доволни от назначението на Вълков, тъй като имат лоши спомени от него. Своите притеснения изразиха и от "Армията", като Ел Голеадор заяви, че според него реферът не е готов за такъв голям мач и е поставен като бушон.

Треньорът на Левски Георги Дерменджиев няма да може да разчита в днешния мач на контузените Валери Божинов, Живко Миланов и Илия Димитров. Стартовата единайсеторка най-вероятно ще включва Михайлов между гредите, а пред него в отбрана ще бъдат Цветкович, Яблонски, Рейш и Горанов. Тиам и Райнов ще бъдат двойката опорни халфове, а пред тях в ролята на плеймекър ще бъде Давиде Мариани. Кабрал и Паулиньо ще оперират по двете крила, а атаката ще води Станислав Костов.

За ЦСКА участие няма да вземат контузените Лясков и Жеферсон, както и наказаният Кристиан Малинов. Очаква се Любо Пенев да заложи на  Черниаускас за вратарския пост, а в защита да бъдат Бикел, Чорбаджийски, Бодуров и Перейра. Дефанзивен халф ще бъде Антов, а пред него Любо Пенев ще разчита на Тиаго и Пинто. По крилата ще действат Едвин Джеси и Евандро, а лидер на червената атака ще бъде Али Соу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови