"Лъвовете" са на 180 минути от бонуси за 2 милиона евро

OFFNews 20 ноември 2019 в 12:48 1406 0

Солидни премии ще приберат играчите от националния отбор на България, ако успеят да се класират за първи път на голямо първенство от 16 години насам.

Те ще си разпределят над 2 млн. евро като бонус. УЕФА раздава солидни суми на страните-участнички на Евро 2020. Всяка федерация ще получи по 9.25 млн. евро за участието на националния ѝ отбор на форума.

България се представи катастрофално в квалификациите, но отличното представяне в новия турнир Лигата на нациите ни даде втори шанс през баражите, които ще се изиграят в края на март 2020 година.

Съперникът ни ще се разбере в петък. Тогава в централата на УЕФА в швейцарския град Нион ще бъде изтеглен жребият. Първо ще се определи дали националите ще бъдат в поток А или С.

В А сигурен участник е единствено Исландия, а първият жребий ще реши кои три състава измежду България, Израел, Унгария и Румъния ще попаднат там. Четвъртият тим отива в С, където са Шотландия, Норвегия и Сърбия.

Ако съставът на Георги Дерменджиев е в поток А има вероятност да бъде домакин в полуфиналния плейоф ва 26 март 2020 година. Това би станало факт, ако отборът ни не играе срещу водача Исландия, когато със сигурност ще гостува в Рейкявик. Т.е. националите биха приели Унгария, Израел или Румъния.

Ако България отиде в С ще бъдем гости на Шотландия, а победителят от тази среща ще играе със спечелили в мача Норвегия – Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови