Кралев: Условията за стадиона може да се променят, имаме шансове за зимна олимпиада

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2018 в 11:07 996 0

Министърът на спорта Красен Кралев сподели в сутрешния блок на БНТ, че вече се обмисля терен и конкретно място, на което да бъде построен нов стадион в София.

След новината за обща кандидатура между България, Гърция, Сърбия и Румъния за домакинство за Световното първенство по футбол през 2030 година, обаче, проектът може да се превърне в по-мащабен.

"Говорили сме с г-жа Йорданка Фандъкова, те обмислят терен, който да ни дадат. Може да се променят малко условията сега, след като ще се кандидатираме за Световно първенство. Но има време до тогава. Много интересен факт, много важен политически знак за Балканите и обединението е тази обща кандидатура.

Шансовете ни за Младежка зимна олимпиада през 2024 са много големи. Трябва обаче да си напишем домашното, тогава шансовете ни са огромни. Решението трябва да бъде взето 2020 година.

Алпийските ски ще бъдат на Витоша, тези в зала също ще са съсредоточени в София, както и на Боровец някои състезания. Трябва да се промен и планът за управление на Витоша, защото сега е невъзможно. Това много лесно може да бъде свършено.

Парите на спорта в новия бюджет са увеличени с 5%. Тези пари са основно за оперативни разходи. Всички ремонти, новопостроени зали, всичко това е извън тези бюджети. Ще има още повече средства за предолимпийска подготовка. Останалите отиват за увеличение на заплатите в спортните училища и други", каза Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови