Гонят Пресклуб България от стадион Васил Левски

OFFNews Последна промяна на 26 октомври 2018 в 14:55 1963 0

Пресклуб "България" е принуден да напусне настоящия си дом - стадион "Васил Левски". Това стана ясно, след като от организацията са получили писмено предизвестие с едномесечен срок.

Причината до този момент все още не е ясна, като от пресклуба пуснаха съобщение на официалния си сайт с призив към министъра на спорта Красен Кралев да промени решението.

Ето и пълния текст без редакторска намеса: 

"На 18.10. 2018 г. /четвъртък/ около 17 ч. в Пресклуб „България“ бе донесено писмено предизвестие с едномесечен срок за преждевременно прекратяване на 3-годишния договор за наем, сключен с НСБ ЕАД след спечелен търг само преди 7 месеца. Присъдата е подписана от изпълнителния директор на търговското дружество Пламен Манолов. Мотив няма.

Нарушение от наша страна също няма – нямаме и стотинка задължение, нито закъснение с плащането на наема от 3000 /три хиляди/ лв месечно /без включени консумативи и без включен данък смет в размер на 100 лв месечно/, въпреки че увеличението е с 30 на сто спрямо предходния 3-годишен период. Опитът за диалог от наша страна бе осуетен – среща ни беше отказана.

При случайно разминаване на входа г-н Манолов отсече, че няма какво да обяснява - има клауза за едномесечно предизвестие и съвестта му е чиста. Имало идеи за пространствено обновление. След 20 години живот на стадион „В. Левски“ върху Пресклуб „България“ бе нанесен удар изневиделица. Въпреки това животът на Пресклуба няма да угасне. Макар и на друго място, работата ни за спорта ще продължи. Ще продължи без прекъсване. Искаме обаче да се обърнем към човека с ГОЛЯМО СЪРЦЕ за спорта:

Уважаеми г-н министър Кралев,
Винаги сме вярвали, че справедливостта не е мит и оценката за труда зависи от резултатите. Преди година 40 спортни федерации дадоха писмени препоръки за добрата ни работа, насочена към всички видове спорт, олимпийски и неолимпийски. Тогава отново бяхме нарочени за изгонване, но по друг параграф – изтекъл договор.

Сега имаме редовен договор и сме изрядни изпълнители. В отношенията си винаги сме били коректни, съобразителни и прецизни към детайлите. Човешко е да се греши, но каквито и грешки да сме допускали, те никога не са били плод на умисъл или отрицателна емоция. Сега с едно предизвестие към нас е приложена незаслужена наказателна мярка. Тя може да бъде отменена. Вярваме във Вашата добра воля.
Екипът на Пресклуб „България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !