Иван Цветков удължи агонията на Славия

OFFNews 12 март 2017 в 15:08 2326 0

Иван Цветков продължава да преподава футбол и на 37 години. Майсторът влезе след почивката за Пирин при резултат 0:0 срещу Славия. Изработи дузпа и червен картон на вратаря, вкара от бялата точка. Останалото беше агония на бездарния "бял тим" и 4:0 за благоевградчани.

Така Пирин се доближи до първата шестица - на 5 точки от Дунав. Софиянци ще се молят тази година да не изпаднат в рулетката на безкрайните плейофи. 

Малко след почивката Омар Абуд бе на път да си вкара уникален автогол. След центриране от ъглов той изчисти с глава, но разтресе напречната греда. В 54-ата минута Иван Цветков проби в наказателното поле и Марио Кирев го фаулира. Дузпа и втори жълт картон за вратаря на Славия или 8 червен за сезона в актива на гостите.

Цветков застана зад топката, резервата Стергиакис хвана ъгъла, но изпълнението на ветерана беше достатъчно силно. После настана безмилостна разпра!  Старокин вкара хубав гол, оставен непокрит в пеналта. После дойде черешката на тортата. Румен Сандев вкара гол, който може да претендира за номер едно през сезона. Бранителят пробва воле от над 23 метра. Топката удари гредата на столичани и се оплете в мрежата.

Друг от отличниците на терена Станислав Костов оформи крайното 4:0. Нападателят бе изпуснат от защитата, излезе сам срещу Стергиакис, финтира го и с лекота се разписа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews