Историческият резил на Германия зарадва Англия

OFFNews 28 юни 2018 в 11:33 2255 0

Отпадането на Германия още в групите на световното първенство в Русия донесе мъка в страната, но и много радост по планетата. Действащият световен шампион отстъпи сензационно с 0:2 пред Южна Корея и безславно пое пътя към родината си.

В Англия ликуват от този печален за немския футбол факт, тъй като Германия за първи път в историята си отпада още в групите. На Острова изчислиха, че Англия за първи път от 1966 година насам се представя по-добре от маншафта на световни финали.

Най-смелите прогнози стигат дотам, че селекцията на Гарет Саутгейт ще спечели световната титла на 15 юли, тъй като се наблюдава странно съвпадение на фактите от 1966 година, когато Англия триумфира с трофея.

За първи път от 52 години насам Англия вкарва четири гола, Русия печели двата мача на старта, футболист на Португалия не реализира дузпа, вкаран е най-късният гол в добавеното време и е показан най-бързият жълт картон.

Най-важното обаче е, че англичаните се представят по-добре от Германия, което е известен реванш за загубения полуфинал на световното в Италия през 1990 година. В Мексико също ликуват от резила на момчетата на Йоаким Льов. Бирен спонсор на ацтеките зареди до горе южнокорейското посолство във Вашингтон с пенлива течност.

"От името на феновете на Мексико ви благодарим за днешния мач и обявяваме, че занапред сте официално част от нашето семейство", написаха от компанията "Естрела Халиско", като си пожелаха корейците да викат за Мексико.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови