Испанец иска още в Левски, "сините" изпускат Панайотов и Прохазка

OFFNews 22 май 2018 в 13:56 2813 0

Испанският полузащитник Жорди Гомес иска да остане в Левски и да изпълни договора си с клуба до следващото лято.

Гомес, който след два дни ще навърши 33 години, имаше намерение да разтрогне по взаимно съгласие след края на настоящия сезон. Той беше взел това решение след загубения финал на турнира за Купата на България на 9 май от Славия, в който изпусна дузпа в редовното време, а това коства трофея на "сините".

По-малко от две седмици по-късно, обаче, испанецът е променил решението си и желанието му сега е да остане на "Герена" и през следващата година, информира БТА, цитирана от Спортал.

Гомес е сред най-скъпоплатените играчи на Левски с нетно възнаграждение от 15 хиляди евро на месец, но с представянето си през сезона не убеди, че може да бъде ключова фигура в отбора. Той имаше моментни проблясъци, вкара 5 гола в 38 срещи, но като цяло разочарова и не оправда очакванията.

В същото време двамата полузащитници с изтичащи договори - Васил Панайотов и Роман Прохазка все още не са се разбрали с клуба. Панайотов очаква конкретно предложение, след като от ръководството на "сините" са изявили готовност да му предложат нов 1-годишен договор, но на този етап не са направили официална оферта. Интерес към него има от няколко клуба от Норвегия, Хърватия, Кипър и Италия.

Прохазка пък по всяка вероятност ще си тръгне като свободен агент и ще продължи кариерата си във Виктория Пилзен. Агентът на словака е в Чехия за последни преговори с шампиона на страната и се очаква развитие в следващите дни.

Интерес към Прохазка има и от Лех Познан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови