Иниеста през сълзи: Това е много труден ден, в който трябва да се сбогувам с моя живот (видео)

OFFNews 27 април 2018 в 15:18 3540 0

Легендата на Барселона Андрес Иниеста не успя да сдържи сълзите си при сбогуването си с каталунците и обяви, че това е последният му сезон, в който играе за тима.

"Тази пресконференция е, за да обявя, че това е последният ми сезон тук. Това е едно много внимателно решение, което бе премислено и взето с моето семейство. Разбира се, че след 22 години знам какво означава това решение да напусна.

За да бъда играч на този отбор, за мен е най-добрият отбор в света, знам какво се изисква да играя тук година след година във всеки един смисъл. Знам каква е отговорността на капитана на клуба, затова съм честен със себе си и с клуба.

Моят път с Барселона завършва този сезон, защото този клуб, който ме посрещна, когато бях едва 12-годишен заслужава най-доброто от мен. Аз знам, че в близко бъдеще не мога да дам най-доброто от мен.

Това е най-добрият начин да приключа с Барселона, с положителни чувства, печелещ титли. За мен това е много труден ден, в който трябва да се сбогувам с моята къща, с моя живот", каза Иниеста.

Добрата новина за привържениците на испанския футбол е, че халфът ще играе за националния отбор на предстоящото световно първенство в Русия.

Иниеста има 723 гола и 62 гола за първия и втория отбор на Барселона, като спечели с каталунците всички възможни отличия - 8 пъти титлата в Испания, 6 пъти купата на Краля в Испания, 7 пъти суперкупата на Испания, 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти суперкупата на Европа и три пъти Световната клубно първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови