Хиндлиян: Феновете могат да закрепят положението в Левски, но това е краткосрочно решение

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2020 в 12:01 1116 0

Лидерът на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян смята, че с ентусиазъм от страна на феновете може да бъде закрепено положението в клуба за кратък период, но това няма да реши проблемите генерално.

Левски е изправен пред финансови трудности след обвиненията и задържането на собственика Васил Божков в ОАЕ според твърденията на прокуратурата. В касата на клуба има само 200 000 лева, които ще бъдат похарчени покрай организацията на дербито с ЦСКА. Задава се и плащане на вноската към НАП от 143 000 лева. Това е и най-голямото притеснение, тъй като при забавяне може да се стигне до предсрочно изискване на цялото задължение от близо 5 милиона лева.

“Това, което е много важно да се направи, е да се плати задължението към НАП, което е в размер на 143 000 лева“, каза пред БНР Степан Хиндлиян.

“Защото една неплатена вноска прави целия борч на Левски към данъчните изискуем на секундата – това са приблизително 4,8 милиона лева“, каза той.

“Каквото има събрано при нас, ще го дарим на клуба. И каквото съберем по време на мача, също ще го дарим на клуба за събирането на тази неотложна сума. Аз вярвам, че 7000 човека в “Б“ сектор по 20 лв. прави 140 000 лева – не е невъзможна и непостижима цел“, отбеляза той.

“Ние сме напълно наясно, че с общите си усилия можем да правим кръпки и да закрепим положението до някакъв период от време, но това не решава дългосрочно проблемите, пред които клубът ни е изправен. Ясно е, че без генерални спонсори, които да влагат сериозни пари, няма как да се получи.

Хубаво от друга страна е, че левскарската общност е доста чувствителна, когато има проблеми пред клуба, когато той е опрян до стената, хората се ентусиазират и реагират“, посочи още Хиндилян, който няма никакъв контакт със собствениците на клуба, а само в оперативното ръководство в лицето на изпълнителния директор Павел Колев.

“Нямаме такъв контакт, нито през адвокати, нито през посредници. Това е нещо, което и самият изпълнителен директор на клуба г-н Павел Колев обяснява от известно време, че той също няма контакт с тях. Доколкото имаме някаква информация, сметките, по които са влизали пари в Левски, са запорирани.

Така че дори двамата братя Ганеви, които бяха управители на Националната лотария и които според градските легенди и публичната тайна са хората, които са вкарвали пари в Левски от техния дял, техните сметки са запорирани", категоричен бе председателят на Националния клуб на привържениците на Левски.

“Ние не сме чули да имат обвинения, но тук трябва да изпаднем в една друга хипотеза и да разсъждаваме по темата – защо това е така“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови