Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Голмайсторът на Испания се завръща

OFFNews 25 август 2017 в 17:03 1233 0

Снимка Facebook: David Villa Sánchez

Легендарният нападател на Испания Давид Вия се завръща в състава на "Ла Фурия". Селекционерът Юлен Лопетеги го повика за предстоящите мачове с Италия и Лихтенщайн на 2 и 5 септември.

Нападателят е голмайстор номер 1 в историята на испанския национален отбор с 59 попадения. Вия направи впечатляващ сезон с екипа на Ню Йорк Сити, като има 19 гола в 25 мача за отбора и това не е останало незабелязано от националния треньор, въпреки че футболистът е на 35 години.

За последно Вия носи фланелката на Испания при 3:0 срещу Австралия на Мондиал 2014 в Бразилия. Преди това той бе част от всички големи успехи на отбора, като има 59 попадения в 97 срещи.

"Не затваряме вратата за никого. Вия е с правилната настройка и в много добра форма, така че ще ни бъде полезен" коментира Лопетеги.

Логично в селекцията няма място за бойкотиращия Челси Диего Коста, но пък в нея попадат младоци като Кепа, Асенсио, Деулефеу, както и Сусо, който направи силен сезон за Милан.

Ето и всички играчи:

Вратари: Давид де Хеа, Хосе Рейна, Кепа

Защитници: Жорди Алба, Сесар Аспиликуета, Марк Бартра, Даниел Карвахал, Начо Фернандес, Начо Монреал, Жерар Пике, Серхио Рамос

Халфове: Иско, Тиаго Алкантара, Серхио Бускетс, Сусо, Давид Силва, Андрес Иниеста, Саул Нигес, Коке, Марко Асенсио

Нападатели: Аспас, Деулофеу, Витоло, Мората, Педро, Вийя

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews