Германия поведе Европа срещу Мондиал 2022 в Катар

OFFNews 06 юни 2017 в 11:15 8559 2

Немският футболен съюз (DFB) поведе битка срещу провеждане на Световното първенство по футбол през 2022 година в Катар. Мондиалът е синоним на скандал от години. Първо, породиха се сериозни съмнения за корупция още около избора.

После футболният свят се възмути, че първенството ще се проведе през зимата. Домакините няма как да избягат от нечовешките жеги през лятото. 

DFB започва разговори с всички страни от УЕФА, както и с правителството на Германия. Това съобщи неговият шеф Райнхард Гриндел.

"До шампионата остават 5 години, през това време трябва да се намери политическо решение. Ясно е едно, футболната общественост трябва да се обедини - подобни крупни турнири не могат да се провеждат в страни, които активно подкрепят тероризма", обяви Гриндел.

Както е известно, в понеделник 8 държави прекратиха дипломатически отношения с Катар. Става въпрос за ОАЕ, Египет, Бахрейн, Саудитска Арабия, Йемен, Либия, Малдивите и Мавриций. Те обвиниха Катар, че поддържа терористите.

Мондиал 2022 трябва да се проведе между 21 ноември и 18 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

06.06 2017 в 11:21

Смешното на Европа е, че всички големи отбори са спонсорирани от камилари. Вижте какво пише на фланелките им, прочетете как се казват големите им стадиони...