Мондиал 2022 в Катар вече е под сериозна въпросителна

OFFNews 05 юни 2017 в 17:01 3971 0

Провеждането на Мондиал 2022 в Катар вече е под сериозна въпросителна, след като по-рано днес правителствата на ОАЕ, Бахрейн, Саудитска Арабия, Египет, Йемен, временното правителство на Либия, както и Малдивските острови, прекратиха дипломатическите си отношения с Катарското емирство заради подкрепа от страна на Доха към тероризма.

ОАЕ и Бахрейн дори решиха да затворят за 24 часа въздушното си пространство за самолети на "Катар Еъруейз". От Доха изразиха съжаление за решението на въпросните страни и обясниха, че обвиненията са неоснователни.

ФИФА потвърди, че има непрекъснат контакт с хората от Организационния комитет на Катар 2022, но отказаха да влязат в детайли за дипломатическия скандал.

"Няма да даваме допълнителни коментари по темата, но комуникацията е на добро ниво", заявиха от ФИФА.

Катар получи правото да организира Световното първенство на избори, провели се на 2 декември 2010 година. Емирството от Персийския залив ще похарчи между 8 и 10 милиарда долара, а по-голямата част от тази сума е предназначена за строителството на стадиони и съоръжения.

Първоначално се смяташе, че ще се използват 12 стадиона, но бройката беше сведена до 8. За момента градовете-домакини на мачове са Доха, Лусаил, Ал Уакра, Ал Хор, Ал Райян, Ум Салал и Мадинат аш-Шамале.

Националният отбор на страната все още е в квалификациите за място на Мондиал 2018 в Русия, като е спечелил 4 точки от 7 мача. Групата е в състав със Сирия, Република Корея и Китай.

Заради конфликта с останалите арабски страни, може да бъде отнето правото на катарците да организират турнира за Купата на Персийския залив, който е планиран от 22 декември до 8 януари 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!