Външно министерство: Внимавайте с Катар

OFFNews 05 юни 2017 в 17:55 9175 1

Министерството на външните работи публикува препоръка за повишена бдителност към българските граждани, които смятат да пътуват към държавите от региона на Близкия изток.

Това се случва след като днес Саудитска Арабия прекрати дипломатическите си отношения с Катар, както и всякакви контакти по суша, море и въздух с тази държава. Властите в Рияд обясниха, че този ход е бил необходим за защита на кралството от това, което те описват като тероризъм и екстремизъм.

Примерът на Саудитска Арабия бе последван от ОАЕ и Кралство Бахрейн.

Ето и цялата позиция на МВнР:

"Във връзка със съобщенията за прекъсване на транспортните връзки на ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн с Държавата Катар, вследствие на дипломатическата криза помежду им, Министерство на външните работи на Република България препоръчва на българските граждани внимателно да следят съобщенията в местните англоезични медии и сведенията на авиокомпаниите във връзка с интересуващи ги полети и дестинации, както и да имат предвид новите обстоятелства, свързани със съобщенията за въведени ограничения за сухопътния и морския трансграничен транспорт. Министерство на външните работи внимателно следи ситуацията. При промяна и усложняване на обстоятелствата, пребиваващите в Катар български граждани ще бъдат информирани своевременно на електронния сайт на МВнР. Препоръчва се те да следят публикациите на интернет страницата на МВнР."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews