Георги Петков не мисли за край на кариерата

Димитър Андреев 24 февруари 2022 в 19:07 3466 0

Георги Петков не мисли за край на своята футболна кариера в Славия, въпреки сериозната контузия, която получи преди няколко дни. Вратарят на "белите" пострада сериозно при сблъсък с Жорди Кайседо от ЦСКА в мач между двата отбора от Първа лига, игран миналата неделя.

"Исках да отговоря на всички обаждания и съобщения и направих тази пресконференция. Благодаря на нашия доктор, който направи всичко възможно сега да бъда сред вас. Искам да изкажа благодарности и на господин (Венцеслав) Стефанов, който направи прекрасна организация, както и всички лекари във ВМА. Едно голямо благодаря и на цялото ръководство, на футболистите, всички бяха плътно до мен в този тежък момент за мен. Най-тежко беше за всички тези хора и за жена ми, както и за моята дъщеря. Всичко е минало, забравил съм го и гледам напред. Остава да се възстановя и отново да играя футбол, както и да се наслаждавам на това, което обичам", заяви Петков пред медиите.

Той разкри, че се е бил във връзка с Жорди Кайседо.

"Писа ми. Отговорих му нормално и човешки. Пожелах му успех. Не съм гледал запис на инцидента, нямам и намерение да го правя скоро. Не мога да крия, че част от ръководството на ЦСКА ми се обади. Благодаря им. Също и част от треньорите им . Това са Стоян Колев, Стойко Сакалиев, Христо Стоичков и Гриша Ганчев. Те ме потърсиха, за което им благодаря", каза още Георги Петков, който иска да се завърне още по-силен на терена.

"Не съм си помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Дъщеря ми каза, че иска още да ме гледа по телевизията. Имам над 10 операции, които не са ме накарали да се откажа. Тази контузия ще ме мотивира още повече, ще ме видите още по-силен. Мога да обещая точно това", завърши бившият национал Петков, който носеше предпазна шина.

Възстановяването на вратаря ще продължи около две седмици, след което той отново ще започне тренировки.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също коментира темата за Георги Петков.

"Първо са хората, грижата за хората и грижата за футболистите. Мога да кажа много неща. Ако няма човек, който да свърши това, което направи Дениз Йълмаз, няма никакъв смисъл. Нека и седем линейки да има, това е много хубаво. Второто нещо е безобразието, извършено от този футболист. Не може да се сравни с нищо мълчанието на вас, журналистите, на хората, които гледаха мача, на ръководителите в БФС, защото първо има засада, после има удар с ръка в главата. Това е тежко провинение, но няма дори и забележка. Дузпа за Славия не се отсъжда. Съдията не знам как не го изнасилиха ръководството на ЦСКА, те какво ли не му правиха", заяви президентът на Славия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови