Футболен клуб Левски празнува 106-а годишнина

OFFNews 24 май 2020 в 08:20 3389 0

Футболен клуб Левски отбелязва днес своя 106-и рожден ден. Феновете на "синия" клуб отбелязаха годишнината още в първите минута на 24 май, когато небето над стадион "Георги Аспарухов" бе озарено от празнична заря.

Поради пандемията празненсво няма да има, но привържениците ще подкрепят отбора в трудната финансова ситуация.

Те изкупиха билетите за виртуалния празник, а ръководството на клуба обяви, че в 19:14 часа е подготвило специална изненада за всички фенове на "сините" на страницата във Фейсбук.

В официалния сайт на Левски беше поместено и поздравително съобщение до левскарската общност:

"Честит рожден ден, левскари!

Левскари, днес отмерваме 106 лета от пролетта на 1914 г. От онзи топъл майски ден, в който група момчета от II мъжка гимназия провеждат учредително събрание за образуване на официален спортен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът приел по предложение на Борис Василев-Боркиша името на Апостола на българската свобода. Клубът орисан на величие и тежки битки.

Днес най-обичаният клуб в България е вече на 106 години, а символиката и значението му не само на спортния терен, но и извън него продължават да увличат хиляди да се влюбят в „синята“ идея. Но „Левски“ нямаше да е това, което е, без богатата история и славните победи. „Левски“ нямаше да е това, което е, без любовта на феновете.

Тези, заради които преоткрихме за поредна година значението на символите и завещаното от основателите на клуба.

Днес „Левски“ продължава своята битка. И тази битка е едновременно тежка заради моментните дадености и вдъхновяваща заради невероятната подкрепа на най-големия капитал в клуба - неговата велика публика.

Феновете на „Левски“ доказаха за пореден път своята историческа значимост, подадоха ръка на клуба си в един от най-тежките мигове в историята му и отново демонстрираха на цяла България какво означава преданост и отдаденост до последен дъх. Цифритре са красноречиви, споделяме ги всеки ден, и са видни за всички! Целият свят научи за силата на левскарския дух!

За всички нас в клуба тази енергия е импулс да продължим напред! Да извървим целия трънлив път! Да вземем всички тежки решения! Да понесем всички тежки последици от тях! Да преглътнем горчилката...

В името на „Левски“ и всички вас!
Защото времето за помагане е сега! Длъжни сме да дадем всичко от себе си!
Заради всички преди нас и всички след нас! Заедно до безкрая на времето!

Честит рожден ден, левскари!", пишат от клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови