Фламенго детронира Ривър Плейт в невероятна драма

OFFNEWS 24 ноември 2019 в 01:07 1586 0

Отборът на Фламенго е новият футболен господар на Южна Америка. В невероятен трилър в столицата на Перу Лима бразилците детронираха действащия носител на трофея Копа Либертадорес Ривър Плейт. Това стана след успех с 2:1 над аржентинците в редовното време, след като до 89-ата минута "милионерите" водеха в резултата.

Два гола на Габриел Барбоса (Габигол) обаче пратиха в екстаз милионите фенове на Фламенго, които чакаха този миг цели 38 години. За последно Фламенго спечели Копа Либертадорес през 1981 година.

80 000 зрители напълниха трибуните на стадион "Монументал" в Лима, като станаха свидели на този исторически мач, като за първи път в 59-годишната история на най-престижния клубен турнир в Южна Америка финалът се игра в един мач на неутрален терен. Първоначално двубоят беше насрочен за столицата на Чили, но протестите в страната преместиха мача в Перу.

Бразилците започнаха по-активно, но в 14-ата минута шампионът излезе напред в резултата.Филипе Луиш сбърка в изнасянето на топката и зад гърба му беше изведен Игнасио Фернандес, който центрира на шпагат. Трима играчи на "червено-черните" не се разбраха, докато се опитаха да попречат на Суарес и топката попадна в Боре, който моментално стреля и взриви агитката на "червено-белите", която беше настанена зад вратата на Диего Алвеш. Колумбиецът вкара своето третото попадение в турнира през този сезон.

След почивката играта стана по-отворена, но гол не падаше и Ривър Плейт се виждаше сигурен за защита на титлата. Не така обаче мислеше Габигол. В 89-ата минута Де Араскета бе изведен пред вратата на Ривър, пусна кълбото успоредно на голлинията, а на празната врата нападателят не сгреши - 1:1.

Не бяха изтекли две минути, когато Габигол открадна топката при борба с двама бранители на пеналта и с моментален удар не остави шансове на вратаря на Ривър Плейт, за да донесе успеха на Фламенго - 2:1.

Мачът завърши типично по южноамерикански - със сбиване. Първо бе изгонен Паласиос, който ритна футболист на Фламенго без топка. Веднага след инцидента бе изгонен и героя за бразилците Габигол, но това едва ли ще помрачи радостта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !