Финландия ни направи услуга за Евро 2020

OFFNews 15 ноември 2019 в 22:36 4532 0

Националният отбор на България получи шанс за класиране на Евро 2020. Това стана факт след победата на Финландия над Лихтенщайн с 3:0 и по този начин се класираха на финалите през следващото лято, след като заеха второто място в група J, взeмaйки виза за шампионата на Стария континент заедно с лидера Италия.

По този начин българският национален тим официално ще има шанс за класиране чрез плейофите в Лигата на нациите. Финландците заемаха четвъртата позиция в нашата Лига "С", но тъй като се класираха чрез квалификациите, петият отбор заема тяхното място, а това е България.

На този етап не е ясно кой ще бъде съперникът на България. Той ще бъде определен чрез жребий, след който ще се разбере, дали страната ни отива в Лига "А" или Лига "С".

Ако останем в нашата Лига "С", то ни предстои мач с Шотладния в Глазгоу. Победителят от него пък ще срещне някой измежду Норвегия и Сърбия. Ако обаче попадне в Лига "А", то въпросителни към днешна дата са доста и няма яснота кои точно ще са четирите отбора в нея.

Единственото ясно е, че България ще е гост на 26 март, като сблъсъкът ще се реши в един мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови