Феновете на Ботев да внимават: затворена магистрала и засилени проверки в Бургас

OFFNews 20 юли 2017 в 09:05 2069 0

Хиляди фенове тръгват днес от Пловдив за Бургас, където любимият им Ботев посреща Бейтар Йерусалим. Първата среща от втори предварителен кръг на Лига Европа в Израел завърши 1:1. На стадиона в квартал "Лазур" са чакани около 10 000 зрители, от които 1100 привърженици на гостите.

Ботевистите, пътуващи днес от Пловдив, трябва да имат едно голямо наум. От 11 ч. до 14 ч. движението на магистрала "Тракия" в посока Бургас в участъка от пътен възел „Карнобат“ до пътен възел „Българово“ ще се пренасочва по обходен маршрут. причината са спешни аварийни ремонтни дейности на пътното платно от км 347-ми до км 350-ти.

МеждувременноБотев информира хилядите свои привърженици, които ще подкрепят на живо любимия си отбор, за всичко най-важно около организацията и пропускателния режим на ст.“Лазур“ в деня на мача:

* Преди двубоя пред стадиона и на входовете на „Лазур“ ще се извършват засилени проверки от органите на реда. На стадиона няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние. Няма да бъдат допускани също пиротехнически средства, алкохол, дезодоранти, парфюми, флакони, вода в бутилки и всякакви бутилирани течности.

* Вратите на стадион „Лазур“ ще отворят два и половина часа преди началото на срещата – в 18:00 ч. ПФК Ботев апелира своите привърженици да не изчакват последния момент за влизане на трибуните, с цел да се избегнат стълпотворения по входовете непосредствено преди мача.

* Закупилите билет от 15 лв. ще влизат на „Лазур“ през входове 1, 2 и 4 (виж снимката). Влезлите през вх.4 ще бъдат настанени в блокове 13 и 14 и няма да могат да се придвижват към блокове от 19 до 24. Влизащите през вх.2 ще бъдат насочвани от полицаи и стюарди към блокове от 19 до 24. Припомняме, че блокове 15,16,17 и 18 са затворени от УЕФА и върху тях ще бъдат разположени антирасистки банери.

* Касите за продажба на билети на ст. „Лазур“ ще отворят в деня на мача, както следва:

– в 14 ч. – касите зад Сектор „В“, на които ще се продават билети от 15 лв.

– в 16 ч. – касата до бариерата, на която ще се продават билети за Сектор „А“, където цените са от 25, 50 и 100 лв.

* Деца до 12-годишна възраст ще влизат безплатно, но само в секторите „В“ и „Г“. Поради спазването на местата изписани на билетите, в Сектор „А“ с билет ще влизат всички, включително и деца.

* Непълнолетните лица (под 18 г.) ще бъдат допускани до трибуните само с придружител и попълнена от него декларация.

* За привържениците ще бъде обособен паркингът на бул. „Демокрация“.

Ботев напомня на своите привърженици, че УЕФА има категорична политика против проявите на расистка основа, както и срещу използването на пиротехнически средства. Всяко действие в нарушение на тези правила ще коства на Клуба солидни финансови и административни санкции.

Ботев призовава своите привърженици да подкрепят отбора само с позволени средства, но със същата страст, с която безброй пъти са го правили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови