Две дузпи и вратарска грешка донесоха победата на Дунав над Витоша

OFFNews 10 септември 2017 в 19:24 1622 0

Снимка fcdunav.eu

Дунав Русе победи с 3:0 Витоша Бистрица в двубой от 8-ия кръг в Първа лига. Футболистите на треньора Веселин Великов постигнаха втора победа от началото на сезона, докато гостите от София продължават да нямат успех в първенството.

Срещата започна идеално за домакините. Още в 5-ата минута Васил Шопов откри резултата в Русе, след като Николай Радев сбърка при подаването на Радко Мутафчийски към него и изпрати топката право в краката на нападателя на Дунав.

Гостите от Бистрица обаче реагираха спокойно и на свой ред стигнаха до няколко много добри възможности не само да изравнят, но и да излязат напред в резултата.

В 42-ата минута обаче защитата на Витоша се пропука отдясно, където капитанът в тази среща Николай Христозов изпусна голмайстора Шопов, след което го събори в наказателното поле и реферът Ивайло Стоянов не се поколеба да посочи бялата точка. Мирослав Будинов без проблем успя да преодолее с лекота дебютанта Радев и направи резултата 2:0.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, които пропуснаха две чудесни възможности да върнат един гол. След близо час игра отново авторът на второто попадение в срещата можеше да се разпише, но ударът му с глава бе крайно неточен.

В 82-ата минута съдията Ивайло Стоянов отсъди втора дузпа за Дунав. Кристиян Кочилов фаулира в наказателното поле Мирослав Будинов. Нападателят отново бе точен и оформи крайния резултат.

След тази победа русенци вече имат 8 точки в актива си, докато Витоша продължава да е дъното с 1 точка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови