Днес на световното: Стават ясни последните 1/8-финалисти

OFFNews 02 декември 2022 в 11:01 2377 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Падат последните въпросителни за елиминациите на световното

Днес на световното първенство по футбол в Катар ще се изиграят последните мачове от предварителни групи G и H, като от техните резултати ще станат ясни последните четири осминафиналисти на Мондиал 2022.

Отборът на Португалия е сигурен участник в елиминациите, след като постигна две победи и днес от 17,00 часа се изправя срещу Република Корея в мач от група Н. Тимът на Фернандо Сантош има нужда само от точка, за да си гарантира първото място, докато корейците се нуждаят от победа и от подходящ резултат в двубоя между Гана и Уругвай, за да продължат напред.

В него трябва или "урусите" да спечелят, или срещата да завърши наравно, като по същото време е нужно азиатците да спечелят с такъв резултат, че да изпреварят по голова разлика другия тим, който ще бъде евентуално с четири точки. Всичко това показва, че мисията на Южна Корея изглежда почти невъзможна, но ще видим какво ще се случи.

Бразилия също има две победи и е сигурен 1/8-финалист, а днес с голяма част от резервите ще се изправи срещу Камерун от 21,00 часа. По-интересният мач ще е между Сърбия и Швейцария. Сметките показват, че отборът на Драган Стойкович - Пикси има нужда единствено от победа, като от значение ще бъде и какво се случва по същото време в Лусаил в другия двубой от група G между Камерун и Бразилия.

За швейцарците и равенството ще е достатъчно да се класират. Със сигурност вечерта обещава да е пълна с футболни емоции, които ще ни оставят без дъх.

2.12

Гана - Уругвай 17:00 DIEMA
Република Корея - Португалия 17:00 БНТ 1 и БНТ 3
Сърбия - Швейцария 21:00 БНТ 1 и БНТ 3
Камерун - Бразилия 21:00 NOVA

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!