Динамо (Загреб) продаде защитник на Лестър за 13 млн. евро

OFF News 09 август 2018 в 15:51 2728 0

Преди няколко часа Динамо (Загреб) финализира третия най-голям трансфер в историята си, продавайки 21-годишния централен защитник Филип Бенкович на английския Лестър за 13 млн. евро. Популярният като Биг Бен (висок е 194 см) бранител подписа петгодишен договор с „лисиците”.

На първите две места в престижната класация на клуба, който за малко повече от 10 години е продал играчи за 150 млн. евро са трансферите на Марко Пяца в Ювентус (23 млн. евро) и на Лука Модрич в Тотнъм (21 млн. евро).

Бенкович е юноша на клуба от „Максимир”, а за първия отбор в последните три сезона има 54 мача и 2 гола. През миналия сезон в Първа хърватска лига той бе един от най-добрите играчи за отбора си, а и в цялото първенство. Филип е юношески и младежки национал на Хърватия. Към трансфера му в Лестър под формата на бонуси могат да се добавят още 2 млн. евро.

Той може да дебютира още в първия кръг на новия сезон във Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед.

„Ще дам цялото си сърце за Лестър и неговите фенове! Надявам се, че ще постигнем добри резултати и класиране през новата футболна година. Амбициите на клуба са големи. Тук всичко много ми харесва, а и това е голяма крачка в кариерата ми, при това много важна. Безкрайно съм щастлив, че съм тук”, заяви Бенкович пред официалния сайт на новия си клуб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови