Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам!

OFFNews 17 ноември 2023 в 17:41 4863 7

Боби Михайлов

Снимка БТА/Асен Тонев

Борислав Михайлов ще изчака страстите да отшумят

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че днес няма да подаде оставка.

Той направи изявлението, след като приключи изслушването му в Комисията за противодействие на корупцията (КПК) в София.

"Днес оставка няма да подам. Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица.

Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови за дейността на БФС", заяви Михайлов.

Той беше повикан по спешност днес в комисията, където остана около три часа. Михайлов засегна и темата с протестите срещу него, които бяха окървавени, докато националите играеха с Унгария в евроквалификацията, завършила 2:2.

"За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА. И УЕФА решава къде, кога да се играе и дали да е с публика или без публика (б.р. днес беше разпространена информация, че именно Михайлов е председател на комисията в УЕФА, която взима тези решения).

Няма никакво разследване за "черно" тото. "Имам много голям морал", каза още Борислав Михайлов.

От думите му се разбра, че в Антикорупционната комисия са го разпитвали "за всякакви неща, които интересуват обществото - финансиране, разхождане на средства".

Снощи столицата стана арена на сблъсъци, палежи и всякакви вандалски прояви заради протест срещу БФС. Демонстрантите скандираха "Оставка" и крещяха обидни квалификации срещу ръководството на футболния съюз. Въпреки призивите на политици, футболни фенове и приятели на Борислав Михайлов, който от 18 г. е несменяем на поста, но той категорично отказва да напусне. Днес с призив към него се обърна и друга легенда от световното през 1994-та и президентът на ПФК "Левски" Наско Сираков.

"Братле, нека те запомнят с нещо добро, не може цялата държава да е срещу теб, а ти да продължаваш да упорстваш. Това е истината", обяви Сираков.

Нежелание да се раздели с поста прояви и Емил Костадинов, който показа неприличен жест към журналистите снощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

7

нещото

18.11 2023 в 03:33

Наглеца си е наглец!!!!!

1005

6

ПР

17.11 2023 в 20:43

Наздраве!Имам голУем морал,наздраве,Емо,дай им още един среден пръст,хлъц,наздраве!НЕма оставки,нЕма това,онова.Имам и голУема бутилка.Който ви иска оставката,да не му е наздраве.

788

5

jorj

17.11 2023 в 20:34

Тъжната истина, как един футболен герой на България се превръща във властово путиново копие на върха на българския футбол,
благодарение на хибридната руска война срещу ЕС и включително България, която запази властовите позиции на олигархията и сферите контролирани от тях!

9347

4

Анализи

17.11 2023 в 20:29

Казва, че има морал, ама точно това му липсва. Ако имаше капка такъв отдавна трябваше да го няма. По негово управление няма български футбол. Точно той го погреба. Всички ни бият като маче о дере. Срам. Абсалютен наглец и нахалник.

400

3

демотиватор

17.11 2023 в 19:30

Може би утре, а...?! (ジ)

22548

2

dolivo

17.11 2023 в 18:02

Ква му беше зарплатата пак? Алчна гадинкаааа

135

1

Far Rider

17.11 2023 в 18:00

Браво на Боби! Национален герой! Бъл-га-ри! Ю-на-ци! Не му пка, че за времето на неговото упраление не сме се класирани за нито едно международно състезание или шампионат! Важното е, че е в мафията на черното тото!
 
X

Да помогнем на украинските деца!