Вархеи призова България да приеме предложението на Борисов ветото да влезе в НС още днес

Мая Младенова 23 юни 2022 в 13:53 3416 6

Оливер Вархеи

Снимка Архив

Оливер Вархеи

Еврокомисарят по добросъседството и разширяването Оливер Вархеи призова българските власти да приемат предложението на Бойко Борисов Народното събрание незабавно да гласува френското предложение за отпадане на ветото за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

Призива си Вархеи отправя в началото на днешната среща на лидерите на ЕС и Западните Балкани в Брюксел, където България е представена от премиера в оставка Кирил Петков.

"Призоваваме българския парламент и всички партии да изпълнят ангажимента си и да внесат предложението за Северна Македония и Албания в дневния ред на парламента за одобрение днес, както е предложено. Опозиция (ГЕРБ и Бойко Борисов) вече показа лидерство, като сложи предложението на масата. Необходимо е всички да направят същото. ЕС трябва да се раздвижи", написа комисарят.

В друг пост той уточнява, че "ЕС приема много сериозно всички опасения на България (по преговорите с Македония, б.а.) и те вече са част от преговорния процес. Моментът за отговорни решения е сега. #ападните Балкани трябва да бъдат част от нашия Европейскисъюз. Заедно ще бъдем по-силни."

Още по темата:

Ключова среща на ЕС за Украйна и Молдова. Премиерът в оставка Кирил Петков без позиция за Северна Македония в Брюксел

Борисов призова ПП да внесе още днес в пленарна зала френското предложение за Македония

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

6

Mateevk

23.06 2022 в 15:09

Каква е тая намеса във вътрешните работи? Нали с членството в ЕС и НАТО се отказахме от част от суверенитета си, срещу което получаме едни парици, а също така гаубици да ни бранят от въпросните ватенки, когато се наложи. То не може - хем непокътнат суверенитет, хем много парици, хем западни гаубици. Стана ли ясно?

5827

5

pisnamiotmutri

23.06 2022 в 14:59

Този от ЕНП втори ден ни занимава с мнението на Борисов. Явно не следи политическата ситуация и нежеланието на ГЕРБ да работят по същото това предложение. Явно този от ЕНП се интересува само от заглавия, а не от фактите. Така се става най-голямата партия в Брюксел - с четкане на мафията.

2210

4

fishcake1

23.06 2022 в 14:44

Оливер Вархеи е член на ЕНП. Те промотират Борисов, защото нямат търпение "техен" човек да се върне на власт. Много е просто.

610

3

Kиро Ванкувара

23.06 2022 в 14:19

Не политици, а задникодавци са това.. То целувки и мазни усмивки, отврат с ръкосискане.

610

2

Kиро Ванкувара

23.06 2022 в 14:16

Как си позволяват да ни дават всички наклон на градуса на навеждане, всичката им втасала в Брюксел .. Не е ли това също намеса във вътрешните работи на нашата държава, ако беше дошло това от ушанките би било отново международен скандал!–? О времена.. о нрави!?

12073

1

IvanofRumen

23.06 2022 в 14:12

Предложението на Борисов? Доколко това е предложение на мутрата от сик не зная или си прави ПР в Европа. Но къде са неговите депутати? Нещо ги няма в пленарна зала. Гьонсурат!
 
X

Да помогнем на украинските деца!