Станишев: Коща ще изведе социалистите до победа на изборите в Португалия

OFFNews 31 август 2015 в 13:19 2883 4

"Социалистическата партия начело с Антонио Коща може да предложи на Португания реална алтернатива".

Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев на откриването на кампанията на социалистите в Португалия през уикенда. На 4 октомври в страната предстоят парламентарни избори, а лидерът на социалистическата партия и настоящ кмет на Лисабон Антонио Коща е сочен за фаворит и възможен бъдещ премиер.

„Ние всички познаваме Антонио Коща като опитен политик. Той предлага нови решения на стари проблеми и има модерен подход. Сега се нуждаем от неговия силен глас в Европа на масата на Европейския съвет. Нуждаем се от него, за да се противопоставим заедно на политиката на ограниченията, която няма да ни изведе от кризата. И тук в Португалия, както и в цяла Европа, консерваторите казват: няма друг начин, освен ограничения. Това не е вярно“, заяви Станишев.

Той обясни, че заетостта и работните места са основен приоритет в работата на Антонио Коща.

"Свидетели сме колко млади португалци напускат страната си в търсене на по-добър живот. И това е проблем! Трудовата мобилност в Европа трябва да е избор, а не необходимост", заяви Станиев.

Според Стапниев Португалия и Европа се нуждаят от политики, които водят към растеж. По думите му Европейският съюз не бива да изоставя своите социални и демократически принципи, заради които беше създаден.

"Можем да обърнем страницата. Вярвам, че Антонио Коща ще е бъдещият министър-председател на Португалия и това ще е първата от многото победи пред социалистите!“, заяви лидерът на ПЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!