ПЕС иска 20 милиарда евро за младежите до 2020 г.

Социалистите започват кампанията за Европейския План за младежта

OFFNews 14 юни 2016 в 14:08 2810 1

„На 16 юни стартираме кампанията за Европейския План за младежта. Доволен съм, че инициативата ни вече се радва на широка подкрепа – от граждански и младежки организации и от синдикатите в Европа. Първата сериозна политическа и институционална битка ще бъде при ревизирането на настоящата финансова рамка на ЕС. Искаме допълнителни 20 млрд. евро до 2020 г. за Младежката гаранция, която беше ключово постижение на социалистите през миналия мандат и само за няколко години се превърна в основен инструмент за борбата с безработицата сред младежите в Европа.“

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев дни преди старта на кампанията за Европейския План за младежта.

Идеята даде той в началото на годината, а по-късно – на 12 март в Париж, левите премиери застанаха единодушно зад инициативата.

По покана на Станишев на събитието, обявено като „първата стъпка“ в кампанията, ще присъстват европейски политици, представители на международни младежки организации и синдикати.

Президентът на ПЕС изрази задоволство, че зад идеята за справяне с младежката безработица, подобряване на образованието и грижата за децата застават не само социалистите и демократите, но и много по-широк кръг обществени организации.

Президентът на международния младежки форум Алън Пал и Тибо Вебер от Европейската конфедерация на синдикатите ще бъдат сред специалните гости на събитието.

Официалният старт на кампанията за Младежкия план ще бъде даден в 11.00 часа в четвъртък в Брюксел.

Председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела, евродепутати, лидери на двете социалистически партии в Белгия и представители на социалистически партии от над 20 държави ще присъстват на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

14.06 2016 в 16:52

комисионната на председателя ѝ колко % е?
щото резултата от това
"ключово постижение на социалистите през миналия мандат и само за няколко години се превърна в основен инструмент за борбата с безработицата сред младежите в Европа"
май само аз не го виждам