Станишев: Европа е пред дезинтеграция

OFFNews 13 март 2016 в 15:55 4969 8

Сергей Станишев

Преди 10 години, когато България бе на ръба на своето присъединяване и аз водих този процес, не можех да си представя, че Европа може да бъде пред дезинтеграция. Това каза лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред БНР.

Тази кризисна ситуация според Станишев изисква водачество и политическото семейство на левите е дало ясен знак, че е готово да поеме лидерството и да изведе Европа от това плашещо и създаващо несигурност състояние.

"Заявихме, че сме готови да предоставим нова визия за реформи, които не са реформите на десните, орязващи социални права и балансиране на бюджети, а реформи, свързани със създаване на работни места и образование. Оттук нататък предстои сериозна битка за превръщането в реалност на новия план за младите хора в Европа, който е инициатива на ПЕС", изтъкна Станишев.

Левите лидери се събраха в Париж на среща на върха по горещите теми в Европа на 12 март. Предмет на обсъждане бе икономическата политика и безработицата.

Инициативата е на президента на ПЕС Сергей Станишев, а домакин в Елисейския дворец е френският президент Франсоа Оланд.

Планът на европейските социалисти включва три ключови стълба: образование, достъп на младите до култура и грижа за децата.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни