Европейските лидери нямат права върху Ердоган, призовават го да спазва закона

OFFNews 18 юли 2016 в 08:40 4228 13

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Европейските министри на външните работи смятат да призоват турския президент Реджеп Тайип Ердоган да зачита законите и правата на човека при вземане на решения за съдбата на турските военни, организирали неуспешен опит за преврат в страната, предаде Reuters.

Днес европейските лидери ще се съберат на среща в Брюксел, но на практика те почти нямат влияние върху решенията, които се вземат в Турция.

Подходът на ЕС към Турция ще бъде съгласуван след работната закуска в Брюксел с американския държавен секретар Джон Кери. Той ще участва в обсъждането на ролята на Турция като съюзник в Сирия, като споделя притеснение от авторитаризма на Ердоган.

Дневният ред на срещата на европейските лидери в Брюксел е изцяло променен, след като светът беше разтърсен в поне три посоки.

Така, спешното формиране на британското правителство на Тереза Мей, терористичната атака в Ница и опитът за военен преврат в Турция ще сменят рутинните теми преди лятната ваканция, а именно за  кризите в Украйна и Либия, африканската миграция и морското разширение на Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

12

Red or Dead

18.07 2016 в 13:34

Таман се похвалих преди малко за фрее промоцията за “миносочука“.....и пак....Аз роботът , сори 'чесън', този път ще си кюташ без да те сайдисам;)......не се сърди, нали си 'толерантен'.

63994

11

Red or Dead

18.07 2016 в 13:30


Хахахааа....не лъжа, а се....шегувам, нали само това правим тук;)

Освен това, чия дума ще натежи, твоята - на виден “умник и красавец“....или моята някакъв си залюхан грозен скопец...с аватар на...Сталин....не се притеснявай извъобще....пийни си няколко Yeni Raki, че верно не си ти, кога си трезвен;)

63994

9

Red or Dead

18.07 2016 в 12:38

““““.... Да ти пратя една рускиня, че да мирясаш....“““““

:)))))))))))

А,моля, моля.....твоята не я пробутвай, да си имаме уважението, като знаем какъв си яростен 'русофоб'.....кой знае какво отмъстително мандръсане е било......ако има някоя по-млада сестричка...племенница...и ако може да не е била “докосвана“ от русофоб;)

9918

8

Пешо

18.07 2016 в 10:43

Каква е разликата между Асад и Ердоган?
-Ердо е с НАТО, а Асад - не

29585

7

Izalina

18.07 2016 в 09:48

тц, тц, тц, тъкмо да оправят "кризите в Украйна и Либия, африканската миграция и морското разширение на Китай" и глей моля ти се с какви теми се налага да се разсейват ... тея лидерски сбирки ми стават все по-антипатични и излишни