Евродепутатът Ева Паунова е в топ 28 на най-влиятелните европейци

OFFNews 02 декември 2015 в 17:00 8023 7

Ева Паунова

Международното издание за политически новини и анализи POLITICO определи българския евродепутат от ЕНП Ева Паунова като един от 28-те най-влиятелни европейци.

В класацията на медиата са включени хората, които "променят, трансформират и задвижват ЕС".

В класацията тази година са унгарският премиер Виктор Орбан, баварският премиер Хорст Зеехофер, вицепредседателят на ЕК и еврокомисар за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, еврокомисарят по правото на конкуренцията Маргрет Вестагер, лидерът на Испанската либерална партия Сиудаданос и др.

Основният критерий за подбор на личностите в класацията на POLITICO: "това са хора, получили влиянието си не поради висотата на поста си, а заради каузите и идеите, които отстояват. Характерно за тях е, че имат силата изконно да променят сферите, в които са активни."

В материала на POLITICO Ева Паунова е описана като изгряващата звезда на Европейската народна партия от България. Изданието пише, че в Европейския парламент тя е ангажирана с теми като възможностите, които дигитализацията и предприемачеството предоставят на ЕС, ключовата роля на образованието и единството на Европа.

Паунова е произнесла 46 речи в пленарна зала по широк кръг от теми - от промотиране на младежкото предприемачество чрез образование до настоящите преговори за TTIP. Много хора в Европейския парламент хвалят Паунова за нейния свеж стил, скромност и популярност в социалните мрежи. Ева Паунова не е само красиво лице - заявява източник от ЕП - В Парламента тя просто плува в свои води, пише POLITICO.

POLITICO е международна медия за политически новини и анализи със седалище във Вашингтон. От април 2015 г. медиата присъства на европейския пазар ежедневно онлайн и със седмичен вестник, разпространяван в Брюксел, Берлин, Париж, Лондон, Франкфурт и Люксембург.

Само преди седмица Паунова бе избрана и за една от 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа в класация на Financial Times. Вестникът събра хора, които със своя кураж и идеи променят света и подобряват живота на хората чрез иновации, политика и предприемачество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови