Правителството отряза британците, искащи втори референдум

Антония Чорева 09 юли 2016 в 09:12 13325 7

Участвалите в петицията за провеждане на втори референдум в Англия - над 4,1 милиона души, получиха отговор от английското правителство. А той е категоричен - втори референдум няма да има, първият трябва да се уважи, стратираме процедура по излизане от Европейския съюз.

Петицията се формира в интернет броени дни след резултата, че по-голям процент от британците поискаха да напуснат ЕС.

А всички подписали преди час са получили отговор, който гласи:

"Законът за референдума за Европейския съюз беше разгледан под лупа и обсъждан многократно по време на гласуването си от Парламента и приет както от Камарата на общините, така и от Камарата на лордовете. Законът постави условията, по които следва да се проведе референдумът, включително предписанията за определяне на датата, правото на глас, и въпросът, който ще бъде на бюлетината. Законът не постави праг за резултат или минимална избирателна активност. 

Проведеният референдум беше най-голямото демократично явление, което се е провеждало в историята на Англия и премиерът още преди него каза, че резултатите от него трябва да бъдат уважени.

Сега подготвяме процес по излизане на Великобритания от ЕС и провеждането на най-добрите преговори за страната по този процес", се казва накрая на писмото на английското правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

5

Руслан

09.07 2016 в 12:42

Даа, при все пискането, гледайки дълга на дойчебанк и на къде отиват работите в италия гърция и испания, търговското споразумение с Канада и прочие индикатори, май ще се окаже че британците далновидно са напуснали потъващия кораб.

12082

4

Кисело Мляко

09.07 2016 в 11:54

Има нещо fishy, съмнително, в цялото това желание да се оттърват от англичаните колкото се може по-бързо... Да не им дадат втори референдум... В една парламентарна монархия, където парламентът е упълномощеният от народа да решава, някакъв си един процент мнозинство от селата да реши един такъв важен въпрос за страната... Без да съм червен трол, изскача ми в главата и новината за милионите печалба на чичко Сорос на фондовата борса... И как след брекзита се започна да се говори за свръх-интеграция, въвеждане на еврото и т.н и т.н. ... Все интересни работи.

77927

2

El Commandante

09.07 2016 в 09:42

Ясно.
Цялото пискане колко лошо ше и на Британия отива надолу по канала.
Очевидно Бркзита е възприеман като нещо добро от тези,които вземат решенията и очевидно така е трябвало да се случи.

29585

1

Izalina

09.07 2016 в 09:37

Поне са последователни, което е достойно за уважение.