Ева Паунова призова да падне необоснованото блокиране в нета на географски принцип

Ако хората не могат да използват навсякъде съдържанието, което са купили легално, естествено е да се насочат към пиратските сайтове, коментира евродепутатът

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2016 в 17:05 5785 10

Ева Паунова

„Основна цел на новото законодателство в рамките на Стратегията за единен цифров пазар в ЕС трябва да бъде сливането на онлайн и офлайн пазарите. Целта на единния цифров пазар е да пазаруваме в интернет като в глобален магазин".

Това заяви евродепутатът от ЕНП Ева Паунова по време на обсъждането в пленарна зала на доклада на ЕП „Към Акт за цифровия единен пазар“ с Андрус Ансип, заместник-председател на ЕК и еврокомисар по единния цифров пазар.

Потребителите трябва да имат същите права и защита, когато пазаруват както онлайн, така и в традиционни магазини, добави Паунова.

Доклада на ЕП „Към Акт за цифровия единен пазар“ бе одобрен с 551 гласа „за“, 88 „против“ и 39 „въздържал се“. Той засяга много от елементите на дигиталния пазар като авторските права, телекомуникациите, правилата за ДДС, аудиовизуалните медии, електронните умения и електронното правителство.

Ева Паунова очерта две теми с приоритетно значение: премахването на геоблокирането и насърчаването на иновативните идеи и бизнес модели.

Ако хората не могат да използват навсякъде съдържанието, което са си купили легално, съвсем естествено е да се насочат към пиратските сайтове, коментира геоблокирането Ева Паунова.

Според българския евродепутат на първо време е ключово да се премахнат необоснованите практики на блокиране на географски принцип и нелоялната ценова дискриминация заради географско местоположение или гражданство.

Според Ева Паунова Европа винаги е била център на науката и иновациите. „Това трябва да бъде фокус и на бизнеса, който извършваме. Нужни са ни иновативни решения за трансграничната доставка на колети, нова политика по онлайн платформите и единен подход по регулирането на интернет и икономиката на споделянето (платфроми като Uber, eBay и Airbnb)“, коментира още евродепутатът от ЕНП.

Комисията по вътрешен пазар на ЕП, на която българският евродепутат е член, започна в рамките на последната си сесия работа по първите три законодателни предложения на ЕК по цифровия пазар: за договорите за предоставяне на цифрово съдържание (напр. стрийминг на музика), за онлайн продажбата на стоки (напр. купуването на дрехи онлайн) и преносимостта на онлайн съдържание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 22:33

:)))), да направя една малка рекапитулация :)) №4 намеква, че въпросната килистура лиже гъзове. №№7 и 9 пък на свой ред искат нея да лижат :)№8 пък им намеква, предупреждава ги за вкусови - и вероятно хигиенни и други рискове.
Аз, на свой ред, само бях отбелязал, че въпросната - гъвкава в брътвежите и добре заплатена безмисленост има "влагалище" и "клитор" Именно, точно тези думи употребих а не "хралупа", "киселото бонбонче, " или други весели или вулгарни изрази! И МЕ ИЗТРИХА!! Е какво излиза бе, тая да не би да има КУР и МЪДЕ? Нещо невярно ли съм написал? Уважаемите събеседници които дискутират дали става за лизане или не, къде според вас искат (или не) да я лижат?!?!? По носа? Като ескимосите?)) Или под мишниците?!?!? Ама и цензура смешна и жалка!!!!

Много я пробутвате тази бе!!

20.01 2016 в 20:05

Нека и аз, нека и аз...

20.01 2016 в 19:24

@Ники, Не се притеснявай, тя пък ИЗОБЩО не разбира...........от герП е:)))))))))

А относно лизането....на вкус и цвет,товарищ нет:):):)

20.01 2016 в 19:12

Не разбирам от политика, но искам да я лижа.

20.01 2016 в 18:34

Гошо Тъпото и Ева Паунова. Разлики? Така издигнаха и Батето за член на МОК. ЕС, ООН, ЮНЕСКО са еманация на простотията корупцията и покварата! Остана да ндапишеш и ФИФА И УЕФА, само там Кристелината, Куневица, Бокова и таз, дето оффцете току ния пробутват не са се пробвали. Намерихте кои организации да ни дадете за пример! Прочее, поради факта, че гореупоменатите инкубатори на болшевишки и диктаторски бюрократи час-по час се размирисват - и за това, отрезвяващо, САЩ, Великобритания и по нормалните европейски стран час по час им спират келепира!

20.01 2016 в 18:20

"няма да ти повярвам че хора от ЦК избутаха Кристалина за зам шеф на еврокомисията"

Сталинка я избутаха не хора от ЦК, а хора от слугинажа на ЦК - по-точно, правителството на един незначителен милиционер Бойко Борисов, впоследствие охранител на бившия генерален секретар на ЦК.

Сега, в кой парк я е водил на разходка, само те двамата знаят.

20.01 2016 в 18:17

"се доказва...."

С какво конкретно се е "доказала"? Тая ТПЗ гласува в наш ущърб против мрежовата неутралност, заедно с всичката друга сволоч.

Номер 15, за който се изсипаха толкова смешки като спечели, гласува против.

Това значи "да се докажеш" - да браниш интересите на избирателите си, а не да лижеш гъзове на партийното ръководство и да ти пускат кокалчета.

Капиш?

20.01 2016 в 18:13

уточнител може да прелееш от злоба обаче момата попаднала в Европарламента се доказва....

и за другите хора дето съм писал имам съмнения как са излазли от родната кал т.е. за всичките имам огромни съмнения. Обаче факт брат в ЕС в световната банка в ООН тия хора се издигат и няма да ти повярвам че братя Галеви и помагат да се издигне в европарламента. Няма да ти повярвам че хора от ЦК са избрали Бокова за шеф на Юнеско, няма да ти повярвам че хора от ЦК избутаха Кристалина за зам шеф на еврокомисията......факт е, че тия хора са кадърни. Може би не прокопсват в българия заради боклуци като теб а уточнительо????/

20.01 2016 в 17:53

Ева Паунова не е "уважаван политик", а леке, нахендрено в ЕП с парите на маман.

За връзките на маман с едни братя от Дупница се обърни към пресата.

При гербавите нищо не е случайно.

20.01 2016 в 17:16

Странното е, че доста българи стават уважаваниполитици навън, не са само другите професии.

Явно климмата в България нещо възспира природния им талант.....интересно как можем да прочистим системата , за да могат да работят и в България???

Е така веднага се сещам за Ивайло Калфин, Сергей Станишев, Меглена Кунева, Мария Габриел, Симеон Дянков, Кристалина Георгиева, Ирина Бокова.....сигурно има и други просто не се сещам веднага за тях....