Елена Йончева е сред кандидатите за зам.-шеф на ЕП

OFFNews 11 януари 2023 в 10:21 2822 3

Йончева

Снимка БТА

Елена Йончева

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева е един от кандидатите за мястото на зам.-председател на Европейския парламент, което доскоро заемаше гъркинята Ева Кайли, съобщава "Политико". Групата ще избира днес на закрито заседание неин заместник.

Кайли бе свалена от поста след разкрития за корупция, свързани с Катар, и в момента е в ареста в Брюксел.

Гръцкият евродепутат се оказа в центъра на разрастващото се разследване за корупция и подкупи от страната домакин на Световното първенство по футбол - Катар. Кайли бе арестувана от белгийската полиция при серия от обиски, при които бяха открити 600 000 евро в частен дом, "неколкостотин хиляди евро" в куфар в хотел в Брюксел, и 150 000 евро в апартамента на самата Кайли. 

Другите кандидати за зам.-шеф на ЕП са председателят на групата за външна намеса Рафаел Глюксман, румънецът Виктор Негреску, литовецът Юозас Олекас, финландката Миапетра Кумпула-Натри, словенецът Матяш Немец, евродепутатът от Люксембург Марк Ангел.

Не е сигурно обаче, че някой от тях ще бъде избран, тъй като другите политически групи също могат да издигнат свои кандидати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

03.03 2023 в 18:25

На мястото на Кайли?

8053

1

DARTH VADER

11.01 2023 в 11:31

ЛЕНЧЕТО Е НАШЕ МОМИЧЕ,СТАРА СОЦИАЛИСТКА И НЯМА НИКОГА ДА СЕ ИЗЛОЖИ ТАКА АМАТЬОРСКИ КАТО ГЪРКИНЯТА...

ДР.ЙОНЧЕВА ЗНАЕ КАК СЕ ПРАВЯТ СХЕМИТЕ:ПЪРВО СЕ ПРАВИШ НА ПАРТНЬОРКА НА АЛФА-ДРУГАРЯ;))),ПОСЛЕ ПРАВИШ ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ СТРУВАЩИ МИЛИОНИ В РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ НА ПЛАНЕТАТА...И НАКРАЯ ВРЪТВАШ ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ ПРЕЗ НЯКОЛКО ОФШОРКИ...

ВСЕКИ ГО МОЖЕ,НО ГО ПРАВИ САМО ТОЗИ,КОЙТО СЕ ЗНАЕ С #КОЙ...И #КАК
...ЗА ДА НЯМА ПОСЛЕДСТВИЯ;)