Съпругата на "шахматния Путин" ще харчи парите от мача за световната титла

Руският гросмайстор ще получи 450 000 евро от наградния фонд

Последна промяна на 07 декември 2016 в 21:26 13722 1

Руският шахматист Сергей Карякин показа, че няма никакво отношение към парите. Най-младият гросмайстор в историята, наричан "Шахматния Путин", ще получи 450 000 евро за участието си в мача за световната титла срещу норвежеца Магнус Карлсен, но не е мислил какво да прави с тях.

"За какво ще ги похарча? Честно казано, нямам отговор. По-добре попитайте съпругата ми Галия, тя е по-опитна в харченето. Щом парите постъпят в дебитната ми карта, ще й я дам с ПИН кода и нека тя да преценява какво да прави", споделя чистосърдечно Карякин пред "Советский спорт".

Сергей и Галия се запознават в Москва. Той току-що се е преместил от Симферопол и се записва да учи в университет, а бъдещата му половинка е сътрудничка на ректора, която е подготвяла документите.

Първата им среща е кратка. Сергей подписва каквото трябва и си тръгва. Едва на третата им среща двамата си обръщат по-сериозно внимание и я кани да се видят.

В дома им не сe говори и не се играе шахмат. Според Галия Сергей достатъчно е зает с това и намира за контрапродуктивно, ако и вкъщи се занимава с шах. Двойката има син Алексей, който се роди през 2015 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

67327

1

El Commandante

07.12 2016 в 21:47

"Щом парите постъпят в дебитната ми карта, ще й я дам с ПИН кода"

Малииииии.....тва се едно да даде ядреното куфарче на Порошенко, последиците ше са съпоставими....