Полицаи грабят олимпийци в Рио

Жертва на обир стана и португалски министър

OFFNEWS 11 август 2016 в 15:16 3387 0

Новините за ограбени в Рио олимпийци се превърнаха във всекидневие. Очакванията бяха именно такива и засега бразилските бандити ги оправдават. По-предпазливите спортисти, към които явно спадат и нашите представители, не напускат пределите на олимпийското село и все още не се е чуло да са пострадали.

Всяко напускане обаче е свързано с риск. Някои от обирджиите са изключително изобретателни, като тези на новозеландския състезател по бразилско джиу-джицу Джейсън Ли. Той бил спрян с колата си от въоръжени мъже в полицейски униформи, които започнали щателно претърсване на автомобила. След като не открили нищо нередно, му заявили, че ще го глобят за това, че не си носи паспорта с "всичко, което има в джоба". Оказало се, че Джейсън носи съвсем малко пари, но пък има дебитна карта. Полицаите го насочили съм най-близкия банкомат, откъдето той изтеглил достойна за глобата сума, след което бил пуснат. Той подал жалба в полицията. Оказало се, че е бил ограбен от военни полицаи, командировани в Рио да осигуряват безопасността. Лошата новина за тях била, че новозеландецът от година живее в Бразилия и е запознат с реда и си е потърсил правата.

От грабеж пострада и португалският министър на спорта Тиаго Брандао. Бразилската полиция залови бързо престъпника, който се оказа съфамилник на жертвата. Мародерът Марко Луис Брандао се опитал да подкупи полицаите с част от задигнатото, но те го арестували. Заради посегателството над височайша особа като португалски министър крадецът сега може да бъде осъден на 10 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews