Плевнелиев от Рио: Трябва да сме амбициозни и да надскочим възможностите си

OFFNews 20 август 2016 в 10:57 3919 3

Държавата трябва да подкрепя спорта, защото той изгражда патриотизъм и национално самочувствие, заяви президентът Росен Плевнелиев, който е в Рио де Жанейро.

Президентът пожела на атлетите ни повече самочувствие и вяра в собствените възможности.

„В българския спорт има шампиони не само от национална, но и от световна величина и съм убеден, че и в бъдеще ще имаме поводи да се гордеем с техните постижения“, каза още държавният глава.

Плевнелиев благодари на Елица Янкова, която спечели бронзовото отличие в олимпийския турнир по свободна борба в категория до 48 килограма, както и на Ивет Лалова, която достигна финала в спринта на 200 метра.

„Трябва да бъдем още по-амбициозни и да се опитаме да надскочим възможностите си“, добави президентът. Държавният глава припомни, че България е една от първите страни, подкрепили възраждането на олимпийските игри преди повече от век, и днес продължава да бъде активен участник в МОК и да работи за бъдещето и успехите на олимпийското движение.

По покана на Международния олимпийски комитет, държавният глава е на работно посещение в Бразилия за участие в церемонията по закриването на 31-ите Летни олимпийски игри.

В четвъртък държавният глава посети олимпийското градче в Рио де Жанейро и пожела успех на спортистите ни, които предстои да представят България в различни спортни дисциплини. Президентът пожела и на „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика да представят страната ни по най-достоен начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13546

3

BARAСK OBANANA

20.08 2016 в 16:50

Този може да унищожи и зика.

20374

2

Стринка Минка

20.08 2016 в 13:15

Това липсваше на отбора до сега. Пожелания от президента.
Те сега вече им таковахме таковата на медалите. Всичките останали са наши.
 
X

Да помогнем на украинските деца!