"Пари няма – действайте" е положението в щангите

OFFNews 04 октомври 2022 в 09:22 1252 0

Вдигане на тежести

Снимка Колаж: Спортната джунгла

Щангистите ни вече четвърти месец стоят без пари

Безпаричието и лъжите в националния отбор по вдигане на тежести продължават с пълна сила два месеца преди световното първенство, което е и първа олимпийска квалификация, показа youtube канала Спортната джунгла.

Четирима от националите потвърдиха, че вече четвърти месец не са получавали заплати. Според тях основен виновник е президентът Неделчо Колев, който миналата година загуби изборите, но с процедурни хватки продължава да се бави официалното встъпване в длъжност на новия шеф Ариф Маджид.

„Не се готвим на пълни обороти, защото г-н Колев по някакъв начин ни влияе. Не се знае ще отидем ли на световно, няма ли да отидем“, сподели европейският шампион Валентин Генчев. Неговият колега Ангел Русев добави как на няколко пъти тежкоатлетите са били подвеждани.

„Имаше обещания, че той ще се махне от поста президент на федерацията. Сега друго, че ще ни пуснат заплатите. Все още не му вярваме, защото не за пръв път ни лъже“, допълни Ангел Русев.

Как щангистите се оправят без пари? Каква е мотивацията в отбора? Ще пътуват ли щангистите за световното първенство? Всичко това във видеото на youtube канала Спортната джунгла:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови