Мивка извадила Насар от строя

OFFNews 08 май 2023 в 15:22 3086 0

Насар

Снимка Фейсбук на Карлос Насар

Насар преживява болезнено първите дви след инцидента

Тежката контузия на световния и европейски шампион по вдигане на тежести Карлос Насар е вследствие на откъртена мивка в софийски хотел, която се е стоварила върху крака му и е нарязала ахилесовото му сухожилие, пише „Мач Телеграф“, като се позовава на свои източници. Как точно се е стигнало да падането на мивката върху крака на феномена от Червен бряг изданието не е успяло да научи.

Инцидентът се е случил във вечерта преди Насар и останалите щангисти да бъдат наградени от министъра на спорта Весела Лечева за фурора си на европейското в Ереван, където спечелиха 11 медала, а Насар освен европейската титла направи и няколко световни рекорда, които го доближиха до участие на олимпиадата в Париж другата година. Контузията сега обаче ще обърка плановете му.

"Вкъщи съм, случи се един битов инцидент. Отзад на крака всичко ми е срязано. По-добре съм вече, операцията мина успешно, благодарение на д-р Нешев. Полагат се грижи за мен. Федерацията е супер много загрижена, в лицето на Ариф Маджид и Неделчо Колев. Надяваме се на най-добри резултати при възстановяването", разказа щангистът Карлос Насар в студиото на "Тази неделя".

Както е известно, Насар най-малко след 4 месеца ще започне да се раздвижва с леки бегови тренировки. Той е бил опериран в болница "Св. Анна" в София, но вече си е в Червен бряг.

"Първите дни са най-гадни и досадни. Всяко едно движение е болезнено. Трудно е дори да си измия зъбите и очите", разказва световният рекордьор.

Той разкри, че заплатата му от федерацията е 2000 лв., но не я е взимал от 5-6 месеци.

„Справяме се някак си. Разговарях с двамата професори, които са направили операцията. Ахилесът е скъсан, което е извънредно тежка травма, и Карлос ще пропусне световното първенство. Но съм оптимист, че той ще се завърне на подиума още по-силен и ще се бори за титлата на олимпийските игри в Париж", заяви треньорът на националния отбор Иван Иванов, който в момента води семинар в Абу Даби.

Треньорът Пламен Братойчев, който се занимаваше пряко с подготовката на Насар преди европейското първенство в Ереван, изрази голям оптимизъм: "Не трябва да отписваме световното. Всичко ще се оправи, Карлос е феноменален спортист, той е бъдещият олимпийски шампион", заяви сливналията.

На европейското първенство в Ереван Насар, който на 12 май ще навърши 19 г., спечели убедително титлата, като постави два световни рекорда в кат. 89 кг и триумфира безапелационно с аванс от 21 кг пред своя подгласник Андраник Карапетян (Арм).

Рекордите на Карлос - 221 кг в изтласкването и 395 кг в двубоя, го направиха Щангист №1 на шампионата, дори и пред най-добия щангист в света през последното десетилетие - непобедения в тежка категория Лаша Талахадзе (Груз).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови