Обявиха олимпийските игри в Токио за открити (снимки)

OFFNews 23 юли 2021 в 17:28 2876 0

Снимка Getty Images

След повече от година отлагане, летните олимпийски игри в Токио бяха обявени за открити! Това се случва на фона на неприключилата пандемия от коронавирус, която постави на изпитание целия свят.

Японският император Нарухито произнесе сакралните думи "Обявявам 32-е летни олимпийски игри за открити" след повече от тричасова много красива церемония по откриването, която се проведе на олимпийския стадион в японската столица без присъствието на зрители заради мерките за ограничаване на заразата. Преди него говориха президентът на МОК Томас Бах и шефката на местния организационен комитет Сейко Хашимото.

“Властите на Япония извършиха невероятна работа, за която им изразявам огромната си благодарност. Благодаря също така на хилядите доброволци и лекарите”, каза Томас Бах.

Благодарност към медиците изрази и Хашимото.

“Тук ще видите нашата визия за света”, каза тя.

Олимпийският огън беше запален от тенис звездата Наоми Осака, която влезе в ролята на последния факлоносец. Огънят ще гори до 8 август, когато игрите ще бъдат обявени за закрити.

Преди това над стадиона се издигнаха 2000 дрона, които оформиха фигура на планетата ни под звуците на изпълнение на песента на Джон Ленън и Йоко Оно “Imagine”.

Представители на всички 206 нации, които ще се съревноват в Токио, дефилираха с националните флагове. Броят на участниците беше ограничен до 30 заради мерките срещу коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови