Токио 2020 все пак ще се състои

Ружа Райчева Последна промяна на 16 април 2021 в 17:48 4106 0

От японското правителство обявиха, че Олимпийските игри в Токио, предвидени за 2020 г., ще се проведат тази година. По думите на министър Тамайо Марукава, която отговаря за игрите, ще се вземат всички мерки за сигурност и безопасност, за да може да се избегне евентуална отмяна на състезанията.

"Приемам това изявление като подтик към действие. Ще работим за една безопасна и надеждна олимпиада, за да не се случи отмяната на игрите", каза тя.

Организаторите обмислят да увеличат честотата на тестване на спортистите за коронавирус и планират да правят такива тестове ежедневно.

"Някои страни могат да ваксинират спортисти, а други не. Ще провеждаме безопасни състезания и очакваме състезатели от всички страни. Сега разглеждаме подробно възможността за провеждане на ежедневни тестове", каза министърът.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г., но заради пандемията от COVID-19 състезанието беше отложено с една година и вместо това ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021-а.

Чуждестранните фенове ще останат разочаровани, тъй като на 20 март организаторите взеха окончателното решение Олимпийските игри да останат затворени за чужденци. Въпросът дали присъствието на японски зрители на спортни обекти ще бъде ограничено ще получи решение по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови