Хванатите с допинг американци са 3 пъти повече от руснаците

OFFNews 09 август 2017 в 17:14 4973 1

От началото на годината 73 спортисти от САЩ са хванати с допинг.  Американците са световен лидер по този показател. Новината е на международен сайт за велоспорт.

Руснаците са на втора позиция с 3 пъти по-малък брой изловени с допинг - 24 на брой. Третото място е за Индия (16). Следват Бразилия и Доминиканска република с по 15.

По спортове лидерът е изненадващ. 52 бейзболисти са ползвали забранени стимуланти и са заловени от ченгетата. На второ място с 45 представители е леката атлетика. На трета позиция са тежкоатлетите.

Организацията, публикувала класацията, включва няколко професионални колоездачни тимове. Целта е да се направи сравнение със заловените с допинг в този спорт.

Колоезденето заема "едва" осма позиция. От началото на годината с допинг са хванати 11 колеги на Крис Фрум, Кинтана и компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

09.08 2017 в 20:22

Да но тях ги оправдават или прикриват. Само преди 1-2 месеца американски спринтьор-златен медалист беше оправдан за положителен допинг тест заради абсурдното ообяснение, че много често се целувал с гаджето си , пък тя по това време вземала някакви хапове и т.н....Това само ненормален може да го повярва, но ето че за тях минава номера