Българин счупи световен рекорд в силовия трибой

OFFNews 09 декември 2019 в 12:35 7637 0

22-годишният българин Емил Кръстев подобри световен рекорд в движението вдигане от лег на проведеното между 28 ноември и 8 декември в литовската столица Каунас Европейско първенство по силов трибой към международната федерация - International Powerlifting Federation (IPF). В него, тази година, взеха участие 6 състезатели от България.

Постижението на Кръстев е в категорията до 93 кг за младежи до 23 години. Кръстев записа опит от 203.5 кг в третия си опит. Емил е многократен шампион в републиканските състезания, а това е неговата първа изява на международния подиум.

В движението клек, той успя да запише опит само от 275 кг, след като получи неуспешен в първия на 262.5 кг.

В движението мъртва тяга остана на втори опит с 295 кг след неуспешен на 305 кг. Това го отдели от медала в движението мъртва тяга с малко, но въпреки това общия резултат беше достатъчен за третото място и само с 5 кг разлика от второто.

В същата категория имаше още едно добро българско представяне на Теодор Ваклинов с 250 кг клек, 170 кг лег, 260 кг мъртва тяга.

Цялостното представяне на българските участници тази година бе добро, като състезателите се върнаха с над 10 медала в различните категории и дори абсолютната титла за младежи до 23 години.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)