Лондон ще се сдобие с първия в света инфинити басейн с 360-градусова гледка

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2019 в 15:13 5197 0

Снимка Compass pools

Жителите на Лондон са на път да се сдобият с първия в света 360-градусов инфинити басейн, разположен на покрива на небостъргач, съобщава Си Ен Ен.

Според дизайнерите басейнът ще бъде с обем 600 000 литра и ще се намира върху 55-етажната сграда “Infinity London”. Съоръжението ще бъде направено от акрил, като има прозрачни страни и под. Така посетителите на сградата ще виждат хората, които се носят над тях.

Предвижда се също да няма стълби от външната страна, а само спираловидно стълбище, издигащо се през водата. Басейнът ще бъде добре осветен и вечер ще блести като факел с бижу, разказват дизайнерите.

„Срещнахме някои доста големи технически предизвикателства, като най-голямото беше как да се влиза в басейна“, казва дизайнерът на плувни басейни на Compass Pool и технически директор Алекс Кемсли.

„Решението се основава на вратата на подводница, съчетана с въртяща се спирална стълба, която се издига от пода на басейна, когато някой иска да влезе или излезе – абсолютна новост при басейните и строителния дизайн”.

Басейнът ще бъде оборудван и с вграден анемометър за наблюдение на скоростта на вятъра и ще бъде свързан с компютърно управлявана система, която ще регулира температурата на водата и ще гарантира, че тя не се изсипва по улиците. Водата ще се отоплява с отпадъчна енергия от климатичната система на сградата.

Дизайнерите също така планират петзвезден хотел, който да бъде разположен точно под басейна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови