Мачкай, Кобра!

Ивайло Йолчев 28 април 2017 в 11:06 8683 0

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

"Мачкай, Кобра!", ще ревне тази вечер зала "Арена Армеец", когато Кубрат Пулев излиза срещу американеца Кевин Джонсън в защита на Интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA). Успехът прави българина задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Боксовата корона ще бъдe заложена в сблъсъка между Антъни Джошуа и Владимир Кличко утре вечер. Британецът и украинската легенда излизат пред 90 000 зрители на "Уембли".

Билети все още могат да бъдат намерени, макар че в системата на "Ивентим" свършиха местата за по 20 лева. Всички останали категории - от 30 до 300 лева, все още са достъпни. Началото на шоуто е 18,00 ч. българско време, Кобрата ще излезе около 22,00 часа. OFFNews ще предава от залата всичко най-интересно.

Кубрат Пулев е фаворитът

Кубрат Пулев (24 победи, 13 с нокаут и 1 загуба) е тотален фаворит тази вечер, но знае, че срещу него се изправя класен боксьор. Българинът очевидно напредна, откакто работи с Ули Вегнер. Кобрата превъзхожда своя съперник като бързина, техника и игра с крака. След победата над Дерек Чисора споменът от двубоя с Владимир Кличко е в миналото.

Кевин Джонсън има страхотен опит

Кевин Джонсън (30 победи, 14 с нокаут, 7 загубии 1 равен) е загадка. Американецът прекрати своята кариера преди две години, след като записа първо поражение с нокаут срещу новата звезда Антъни Джошуа. Той беше отказан във втория рунд и реши да окачи ръкавиците.

Завърна се на 11 март с измъчена победа срещу тоталния аутсайдер Джамал Уудс. Кевин Джонсън обаче е успял да запази физиката си. А и има страхотен опит. Срещу Виталий Кличко през 2009-а година изкара цели 12 рунда. 37-годишният американец има мачове с Тайсън Фюри и Дерек Чисора.

Габаритите

Кубрат Пулев се оказа с 3.5 кг по-тежък от съперника. Официалният кантар показа, че Кобрата е точно 116 кг, а американецът е 112.500 ден преди първия гонг.

Пулев е и малко по-висок от опонента си - 194 срещу 191 см, но пък Джонсън има по-голям разтег - 208 за него срещу 203 за Кобрата. Кантарът преди Пулев - Джонсън подсказа, че наистина американецът е много по-внушителен опонент от предишния съперник Самюел Питър.

Тогава Кубрат тежеше 114.650 кг и се оказа с цели 8.250 кг по-лек от Нигерийския кошмар, а сега е по-тежък от Кинг Конг. Джонсън пък е бил с 1.5 кг по-лек преди две години, когато излиза срещу Антъни Джошуа и бива нокаутиран в третия рунд.

Тервел и фен от "Енималс" подгряват мача

Полският съперник на Тервел изглежда яко момче 

Доста мачове ще подгреят боя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън. 10 български боксьори ще "нажежат" мача в тежка категория за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

В основния подгряващ мач Тервел Пулев ще срещне поляка Якоб Войчик. Съперникът му стана известен преди броени дни, след като френският боксьор Мустафа Амиш се отказа изненадващо.

Преди това бившата звезда в националния отбор Георги Андонов (2 победи) ще премери сили със Стефан Славчев (8 победи, 4 с нокаут, 25 загуби и 1 равен) в 4-рундов двубой. Срещата ще бъде от категория петел.

Евгени Борисов-Роки (3 победи) и Илиян Марков-Светкавицата (1 победа) се очаква да вдигнат публиката с тяхната среща в суперполусредна категория. Двубоят е в четири рунда.

С огромен интерес се очаква двубоят на плевенчанина Йосиф Панов (6 победи, 2 с нокаут и 3 загуби). Той тренира в залата на бившия национал Александър Владимиров. Негов съперник е един от най-известните членове на най-голямата фракция от агитката на ЦСКА-София - "Енимълс" - Борислав Занков (7 победи, 1 с нокаут и 14 загуби). В ъгъла на Боби Бокса се очаква да бъде и Росен Петров-Животното.

Боби Бокса (вдясно) ще има солидна футболна агитка зад гърба

Двама от най-атрактивните родни боксьори ще се сблъскат в лека категория. Ивайло Боянов (3 победи, 1 с нокаут, 9 загуби и 1 равен) ще се сблъска с Даниел Станоев (8 победи, 5 с нокаут и 3 загуби) в 8-рундова среща.

Специално от Германия пристига Йоско Стойчев, който е с впечатляващ актив от 7 победи с нокаут от 7 мача. Негов противник ще бъде руснакът Станислав Сергеев (1 победа, 1 загуба и 1 равен). Срещата е в 6 рунда от лека-тежка категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови