Конър Макгрегър издържа 10 рунда срещу Флойд Мейуедър

OFFNEWS 27 август 2017 в 07:53 11394 2

Флойд Мейуедър победи с технически нокаут в десетия рунд Конър Макгрегър в очаквания с огромен интерес двубой между двамата титани в Лас Вегас. Така американецът записа феноменална 50-а победа на професионалния ринг, докато звездата в смесените бойни изкусва Макгрегър записа горчив дебют.

Успехът на Мейуедър беше очакван от голяма част от специалистите, макар Макгрегър да даде сериозен отпор, а в първите три рунда дори владееше инициативата, което явно е било и част от тактиката на опитния американец. Активността на ирландеца му изигра лоша шега, тъй като той се изтощи, а Мейуедър чакаше търпеливо своя шанс и не го пропусна в десетия рунд, когато със серия точни попадение сериозно разклати Макгрегър, а реферът прекрати мача.

"Говорихме за това още преди мача – той е тежък противник. Тъй като феновете не бяха доволни от победата ми над Мани Пакяо, сега си мисля, че им дадохме това, което искаха да видят. Конър е много по-добър, отколкото си мислех, че ще бъде. Използваше различни ъгли, сменяше гарда, той е тежък съперник.

Планът ми беше точно такъв – да го оставя да опитва силните си удари в началото на мача и да изчакам момента си, когато вече съм го изморил достатъчно. Гарантирах на всички преди мача, че няма да гледат пълните 12 рунда. Боксът е страхотен спорт, ММА е страхотен спорт.

Роки Марсиано е легенда и нямам търпение един ден и аз да вляза в Залата на славата. Дами и господа, това беше последният ми мач“, каза Мейуедър на интервюто си на ринга веднага след края на мегасблъсъка с Макгрегър.

Ирладнецът пък сподели, че е предпочитал съдията да го остави да падне на земята и да бъде нокаутиран в Битката на годината срещу Флойд Мейуедър, вместо да спира мача в 10-ия рунд и да присъди 50-ата победа в кариерата на 40-годишния американец с технически нокаут.

"Смятам, че спечелих първите рундове, после той трябваше да промени стила си. Много по-събран е от мен, не че е толкова бърз или ударите му са толкова силни. Но има търпение, признавам му го, страхотна кариера е имал. Надявам се, че забавлявах феновете, мислех, че мачът е равностоен и спирането дойде малко по-рано, отколкото ми се щеше. Иска ми се реферът да беше оставил мача да продължи, бях малко уморен, а се чувствах добре в началото, отчитам това предимство на него (Мейуедър).

Бил съм душен на живо по телевизията и съм обръщал развоя на събитията. Тук самата атмосфера е много по-различна. Бях уморен, но трябваше да ме остави да падна и да става какво ще. Искаше ми се да ме беше оставил, все пак предстояха последните два рунда, пък дори и да се клатих в ъгъла.

Радвам се, че флагът е с мен и родината ми е зад мен", каза Макгрегър в интервюто си на ринга непосредствено след края на срещата.

Огромният интерес към мача в САЩ доведе до срив на основни кабелни мрежи, като хиляди потребители останаха разочаровани от липсата на картина, въпреки че си бяха платили таксата от 100 долара.

“Поради огромния интерес, капацитетът на някои кабелни системи в страната е бил претоварен. Това е наложило те да бъдат изключени и рестартирани, но много потребители са останали без картина”, призна пред ESPN вицепрезидентът на "Шоутайм" Стивън Еспиноза.

Подобни инциденти не се случват за първи път около мач на Мейуедър. С технически трудности беше съпроводен и последният му мач срещу Мани Пакяо през 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови