Джошуа със счупен нос след победата над Такам

OFFNews 29 октомври 2017 в 09:42 7419 0

Британецът Антъни Джошуа е със счупен нос след победата с технически нокаут над камерунеца с френски паспорт Карлос Такам в 10-ия рунд при защитата на титлите си в Кардиф.

Вместо Такам на ринга на "Принсипалити Стейдиъм" трябваше да излезе българина Кубрат Пулев, но контузия в последния момент провали мача.

Такам оказа сериозна съпротива на Джошуа и над 78 000 зрители останаха разочаровани, че любимецът им не може да го прати в нокаут и освиркаха решението на рефера да прекрати мача. Самият Такам даде знак, че може да продължи битката.

"Не можех да дишам, но трябваше да бъда спокоен. Ще трябва да видя добър доктор, който да намести носа ми и да се възстановя", каза Джошуа, добавяйки, че до ситуацията със счупения нос се е стигнало след неволен удар с глава от страна на Такам.

28-годишният олимпийски шампион от Лондон 2012 записа двадесета победа от двадесет мача, като всички те са с нокаут.


Не дотам убедителното му представяне обаче провокира евентуалните му съперници да отправят негативни коментари.

"Той е добър - голям е, силен е, учи се в движение, но мисля, че всъщност е просто средняк. Като робот е. Правите му удари бяха много бавни. Не се движеше достатъчно. Или стоеше на едно място, или преследваше Такам, за да го застигне със силни удари”, каза световният шампион в тежка категория на WBO Джоузеф Паркър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови